Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

VA-Keur

Keuring en certificering
VA-Keur

In het kort

VA-keur is het keurmerk voor veiligheid van arbeidsmiddelen. Ruim 270 keurbedrijven die lid zijn van de branche vereniging Fedecom en de Koninklijke Metaalunie en voeren jaarlijks zo’n 220.000 veiligheidskeuringen uit op allerhande arbeidsmiddelen. Alle VA-keur keurbedrijven zijn onafhankelijk gecertificeerd en werken uitsluitende met ervaren en gediplomeerde keurmeesters.

Wat doet VA-Keur

Aan de hand van wettelijke eisen (Arbobesluit en Wegenverkeerswet) en geldende normen zoals NEN3140/9140/280, worden arbeidsmiddelen gekeurd. De scope van de te keuren arbeidsmiddelen gaat van klein elektrisch of motorisch aangedreven handgereedschappen tot en met grotere machines en werktuigen zoals heftrucks, hoogwerkers, verreikers en tractoren. Via een VA-keur keuring wordt de (Arbo) wettelijke verplichting voor machine eigenaren om hun arbeidsmiddelen in veilige staat te houden, op een deskundige en onafhankelijke wijze ingevuld.

Voor wie is VA-Keur

Het VA-keur lidmaatschap is beschikbaar voor bedrijven die vallen binnen de lidmaatschapseisen van de branchegroep Fedecom i.c.m. het lidmaatschap van de Koninklijke Metaalunie.

Voordelen van een lidmaatschap

  • VA-keur is hét keurmerk voor veiligheid van arbeidsmiddelen.
  • Met een VA-keur keuring kan een klant / gebruiker aantonen dat men er alles aan heeft gedaan om de veiligheid van de medewerkers / gebruikers te waarborgen.
  • Alle VA-keur bedrijven krijgen de beschikking over het webbased digitale VA-keurregistratiesysteem om de keuringen in te registreren.
  • Een onafhankelijke steekproef regime waarborgt de kwaliteit van de uitgevoerde keuringen.
  • Een Technische Commissie staat keurbedrijven /keurmeesters bij op het technisch inhoudelijke keurvlak.
  • Via de bedrijfscertificering heeft het erkende VA-keurbedrijf het eigen veiligheidsbeleid op orde conform wettelijk gestelde eisen. Hiervoor is eveneens een webbased digitale Handboek ter beschikking.
  • Het certificeringsysteem staat onder toezicht van een onafhankelijke Certificerende Instelling (Certifer HHC/DRS) die de erkende VA-keurbedrijven ieder jaar op hun certificering controleert.
  • VA-keur vormt een landelijk dekkend netwerk van meer dan 270 erkende VA-keur bedrijven.
  • VA-keur is door de Arbeidsinspectie en verzekeraars erkend als gerenommeerd keurmerk voor veilige arbeidsmiddelen.

 

Contact

Adres Einsteinbaan 1 / 3439 NJ, Nieuwegein
Telefoon 030 - 605 33 44

Branchemanager Jelle Bartlema

Email branchemanager bartlema@va-keur.nl
Email branche info@va-keur.nl
Website www.va-keur.nl