Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Winnaars Vakvrouw- en Jong Metaal Awards bekend

Nieuws
21 apr 2023
Winnaars Vakvrouw- en Jong Metaal Awards bekend

In het kort

  • Metaalunieleden in de prijzen
  • Winnaar Jong Metaal Award: Bart Willems 
  • Winnaar Vakvrouw Metaal Award: Nicole Vermeer-Wittens

Tijdens de derde editie van de Nederlandse Metaal Dagen zijn op de eerste beursdag de Metaal Awards uitgereikt. Een initiatief van de beursorganisatie in samenwerking met Randstad, voor erkenning van talentvolle vakmensen in de metaalbranche.


De winnaars ontvingen hun award uit handen van Joran van Bussel, voorzitter Koninklijke Metaalunie district Zuidoost en Ruben de Graaf, regiodirecteur van Randstad. Zij typeerden de metaalbranche als dynamisch, creatief en innovatief, en benadrukten het belang van waardering, groei en ontwikkeling voor vakmensen in de sector.


Twee categorieën 
De awards zijn uitgereikt in twee categorieën: de Vakvrouw Metaal en de Jong Metaal Award. De Vakvrouw Metaal Award is bedoeld voor vrouwelijke vakspecialisten, die minimaal 2 jaar actief zijn binnen de Metaalsector en een hartelijke aanmoediging verdienen. De Jong Metaal Award is er voor aanstormend talent (<25 jaar) dat ondanks de prille carrière binnen de sector een opmerkelijke drive en knowhow laat zien. De jury, bestaande uit Eric Weustink (hoofdredacteur MetaalNieuws), Marianne van Loenhout (beleidsmedewerker van de Koninklijke Metaalunie) en Jeroen ter Steege (Event Director van de Nederlandse Metaal Dagen), kozen deze genomineerden uit alle aangedragen kandidaten vanwege hun talent, kennis en prestaties. De afgelopen week kon ook het publiek stemmen op hun favorieten.


Jong talent met een gouden toekoms
“Er is geen toekomst zonder jongeren, dus jong talent is heel belangrijk voor de sector,” aldus Van Bussel.  “Gelukkig biedt de branche ook alle kansen om te ontwikkelen. Wie start in de metaalsector, stapt letterlijk en  figuurlijk een gouden toekomst binnen.” Drie van deze jonge talenten waren de genomineerden; Bart Willems van Wennekes Welding & Support, Thijs Klomp van ART Group en Jurgen Schepens van Metaalindustrie Uden. “Drie jonge gasten die heel divers zijn in wat ze doen, van werken met hun handen tot op managementniveau,  ook dat is mogelijk in de metaalsector.”

Bart Willems (20 jaar), ging uiteindelijk met de Award naar huis. Bart is lasser en door zijn begeleiders aangedragen vanwege zijn uitstekende vaardigheden, en onuitputtelijke drive om verder te trainen. Hij bedrijft zijn vak op ‘Champions League niveau’ en won in 2022 én 2023 het Nederlands kampioenschap lassen. Bart nam deel aan de wereldkampioenschappen in de VS in 2022 en traint momenteel voor de EuroSkills competitie in Polen. Of zoals Bart zelf zei op het podium: “Lassen blijft het leukste wat er is”.Winnaar Vakvrouw Metaal Award 2023
De drie genomineerden voor de Vakvrouw Metaal Award waren Femke van der Reep, Joan Mijnders en Nicole Vermeer-Wittens. Laatstgenoemde kreeg de prijs overhandigd door de presentatoren. Nicole, werkzaam bij Bregil BV, ontdekte al op jonge leeftijd haar passie voor metaalsector en het werken met machines binnen haar vaders bedrijf. Met 28 jaar ervaring in het vak, deelt ze haar kennis van buis- en plaatbewerking graag met collega’s en enthousiasmeert ze anderen voor het werk in de sector door regelmatig deel te nemen aan open dagen en Girls Day initiatieven.


Powered by Randstad
Voor de winnaars van de Metaal Awards is een opleidingsvoucher van €500,- ter beschikking gesteld door de trotse sponsor Randstad. Gijs Messink, senior operationeel manager bij Randstad Nederland, benadrukt het belang van opleiding en ontwikkeling voor de metaalsector: “Als sponsor van de Vakvrouw Metaal Award en de Jong Metaal Award benadrukken we het belang van opleiding en ontwikkeling voor de metaalsector. Door te investeren in de ontwikkeling van talent en het verbeteren van de kennis en vaardigheden van medewerkers, dragen we bij aan de groei en innovatie van de sector als geheel. We geloven dat opleiding en ontwikkeling essentieel zijn voor de toekomst van de metaalsector en we zijn er trots op om hier op deze manier een bijdrage aan te kunnen leveren."

Gerelateerde artikelen