Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Nieuwe factsheet met feiten en cijfers over duurzaamheid in de metaalbouw

Nieuws
22 okt 2024
Nieuwe factsheet met feiten en cijfers over duurzaamheid in de metaalbouw

In het kort

  • In het factsheet Feiten & Cijfers Duurzame Metaalbouw staan kerncijfers en grafieken over de productie van staal en non-ferro metalen, de toepassing ervan in de bouwketen, de hieraan gerelateerde CO2-footprint en beoogde CO2-reductiemaatregelen.

Onlangs is de factsheet Feiten & Cijfers Duurzame Metaalbouw gelanceerd door het Ketenoverleg Duurzame Metaalbouw (KDM). De factsheet bevat kerncijfers en grafieken over de productie van staal en non-ferro metalen, de toepassing ervan in de bouwketen, de hieraan gerelateerde CO2-footprint en beoogde CO2-reductiemaatregelen. Het KDM is het platform voor overleg, samenwerking en projectuitvoering op het gebied van staal en metaal in de bouwketen. KDM streeft naar een gelijk speelveld voor beoordeling van duurzaamheid en een goede marktpositie van metalen in de bouw en infra. In het overleg zijn partijen uit de hele metaalketen vertegenwoordigd, waaronder Koninklijke Metaalunie.

Bob Evers, voorzitter KDM, overhandigde het eerste exemplaar van de publicatie tijdens de Staalbouwdag 2024 aan de voorzitter van Bouwen met Staal, Rob Stark. Evers benadrukte dat de bouwsector vaak niet goed op de hoogte is van wat er al gebeurt in de metaalbouw op het gebied van duurzaamheid. Zo bestaat constructie- en wapeningstaal al voor 95% uit recyclede content. De CO2 footprint van stalen bouwproducten is met 12% gedaald ten opzichte van 1990, terwijl de afzet sindsdien met 13% is gestegen. Rob Stark vulde aan dat het Bouwakkoord Staal hard werkt aan verdere CO2-reductie in de sector. Besparingen tot meer dan 68% zijn mogelijk door onder meer maatregelen bij staalproducenten in heel Europa en verhoogde inzet van hergebruikt staal.

Download de factsheet
De publicatie is bestemd voor alle partijen die actief zijn in de bouwketen, van planvorming en realisatie, tot onderhoud en sloop. Het is te downloaden op de KDM-website.

(fotograaf: Pieter Kers | Beeld.nu)

Gerelateerde artikelen

Cursussen