Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Met CYRA wordt het (technologisch) mkb cyberweerbaar

Nieuws
08 nov 2023
Met CYRA wordt het (technologisch) mkb cyberweerbaar

In het kort

  • Met CYRA (Cyber Rating) krijg je inzicht in de digitale veiligheid van je bedrijf.
  • Geef cybersecurity prioriteit binnen je bedrijf!

De voorzitters van Koninklijke Metaalunie en FME, Mark Helder en Theo Henrar hebben met Paul van Nunen, directeur Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de stichting CYRA. CYRA staat voor Cyber Rating en het biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het niveau van cyberweerbaarheid van een onderneming en dit vervolgens te laten certificeren. Dit wordt steeds actueler omdat in oktober 2024 de nieuwe richtlijn Network and Information Security (NIS2) voor grote machinebouwers van kracht wordt.

De NIS2 heeft onder andere gevolgen voor machinebouwers met meer dan 10 miljoen euro omzet en/of meer dan 50 werknemers. Deze bedrijven moeten kunnen aantonen dat ze aan wettelijke vereisten voldoen op het gebied van cyberweerbaarheid. Daarnaast heeft het ook gevolgen voor hun toeleveranciers. Zij moeten namelijk aan hun klant kunnen laten zien dat zij hun zaken op het gebied van cyberveiligheid voor elkaar hebben. Om al deze bedrijven te ondersteunen is CYRA ontwikkeld, een praktische oplossing om de digitale weerbaarheid van bedrijven te vergroten en dit ook zichtbaar en aantoonbaar te maken.

Met de ondertekening van de samenwerking kunnen leden van Koninklijke Metaalunie en FME zich direct aanmelden voor het gebruik van het CYRA-assessment om vervolgens over te gaan tot certificering.

Meer weten over cybersecurity en ledenvoordelen van Metaalunie? Kijk op ICT & cybersecurity (metaalunie.nl) of neem contact op met Rard Metz, programmamanager Smart Industry en Teqnow, via metz@metaalunie.nl. Kijk ook op https://cyberrating.nl
 

Fotobijschrift: V.l.n.r. Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie en Theo Henrar voorzitter FME en Paul van Nunen, directeur Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport. (Foto Pieter Magielsen NFP).

Gerelateerde artikelen