Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Geachte heren Dijkgraaf en Van Zwol

Nieuws
29 mrt 2024
Geachte heren Dijkgraaf en Van Zwol

In het kort

  • Kies voor een sterke MKB-maakindustrie, kies voor ‘Gemaakt in Nederland!’
  • De MKB-maakindustrie geeft de formateurs graag inspiratie mee om die juiste (politieke) keuzes te maken.

Wensen en oplossingen MKB-maakindustrie voor kabinetsformatie

MKB-maakondernemers zijn content dat de kabinetsformatie nu in een volgende fase is gekomen. De economische en maatschappelijke uitdagingen en kansen voor de toekomst vragen om duidelijke politieke keuzes voor de komende jaren. De MKB-maakindustrie geeft u graag inspiratie mee om die juiste (politieke) keuzes te maken.


Kies voor een sterke MKB-maakindustrie, kies voor ‘Gemaakt in Nederland!’
Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend: een hek, een trap, een glas, een baksteen, een lift, een onderdeel van een gebouw, machine of apparaat. We staan er niet bij stil dat al deze – veelal innovatieve - producten vaak in Nederland door MKB-maakbedrijven worden gemaakt. Direct en indirect zorgt de MKB-maakindustrie ervoor dat de grote maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie, productiviteitsstijging, de vergrijzing en verduurzaming, succesvol opgelost kunnen worden. Een toekomstbestendige en succesvolle MKB-maakindustrie brengt Nederland vooruit, dat is essentieel voor onze welvaart en economie! MKB-maakbedrijven bieden de oplossingen voor morgen, zorgen voor veel werkgelegenheid, bieden nieuw talent kansen en zijn onmisbaar voor de lokale leefomgeving. Denk alleen al aan de sponsoring en ondersteuning van plaatselijke (sport) verenigingen.

En niet onbelangrijk, zeker met het oog op de geopolitieke onrust: MKB-maakbedrijven bedenken en maken producten in Nederland. Hiermee is ons land minder afhankelijk van andere, niet-Europese landen. Iets wat pijnlijk noodzakelijk is gebleken de laatste jaren. Een nieuw kabinet – in welke vorm dan ook – moet nadrukkelijk inzetten op het behoud en versterken van onze MKB-maaksector. Zet in op ‘Gemaakt in Nederland!’


Brief aan de formateurs
Koninklijke Metaalunie heeft samen met MKB-Nederland een brief gestuurd aan de formateurs. Lees deze brief.

Gerelateerde artikelen