Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

File op het elektriciteitsnet Zeeland

Zeeland
15 aug 2023

Helaas komt opstopping op het elektriciteitsnet steeds vaker voor. Ook in Zeeland hebben steeds meer leden hier last van. Koninklijke Metaalunie brengt, in samenwerking met partners, dit probleem en de hindering die de mkb-ondernemers hiervan ervaren bij politiek Den Haag onder de aandacht.

Onlangs heeft netbeheerder Stedin brieven verstuurd waarin zij aangeven dat de grenzen van het aansluitvermogen en het te leveren afnamevolume zijn bereikt. Ook geven zij aan dat de afhandeling van aanvragen voor nieuwe of uitbreiding van bestaande aansluitingen lang kunnen duren. Dit heeft ertoe geleid dat een aantal leden hebben laten weten het investeren in machines of gebouwen te heroverwegen. 

Graag horen wij of u de opstopping op het elektriciteitsnetwerk ook als een probleem ervaart en wat voor gevolgen dit voor u als ondernemer heeft.

Meer informatie over netwerkcongestie kunt u vinden op www.metaalunie.nl/Lobby/Klimaat-energie of neem contact op met uw buitendienstadviseur Peter den Besten via besten@metaalunie.nl

Gerelateerde artikelen