Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

OOM: Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Metaalbewerking

Scholingsfondsen
01 mrt 2023

In het kort

OOM, Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Metaalbewerking, is het opleidingsfonds van en voor 145.000 werknemers en 14.000 bedrijven in de metaalbewerking. OOM geeft voorlichting en advies over scholing en draagt financieel bij in de kosten daarvan. Dit gebeurt op basis van CAO- afspraken die zijn gemaakt door sociale partners in de sector.

OOM wil hoger en beter opgeleid personeel in de metaalbewerking, meer instroom van vakmensen en een aantrekkelijker imago van de sector. OOM wil daarmee dat bedrijven en werknemers beter voorbereid zijn op nieuwe ontwikkelingen en veranderende omstandigheden in de economie en op de (arbeids)markt.

De dienstverlening van OOM heeft inmiddels geleid tot jaarlijkse bijscholing van 30.000 werknemers, de instroom van 2300 leerlingen en 7.000 bedrijven die actief bezig zijn met scholing en opleiding. OOM heeft een paritair bestuur, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties. De vertegenwoordigers van de werkgevers zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, de werknemersvertegenwoordigers uit FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Elke twee jaar wordt uit de bestuursleden een nieuwe voorzitter gekozen. Het voorzitterschap rouleert tussen een vertegenwoordiger van werkgevers en een vertegenwoordiger van werknemers. 

Meer informatie www.oom.nl

Gerelateerde artikelen