Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Word ambassadeur van de metaaltechnologiesector

Blog
01 okt 2024
Word ambassadeur van de metaaltechnologiesector

Onze sector barst van innovatie, vakmanschap en duurzaamheid. Deze kernwaarden maken de Nederlandse metaaltechnologie krachtig en uniek, en het is tijd om dit met trots naar buiten te brengen. We weten allemaal hoe belangrijk ons werk is voor de samenleving, maar dit wordt vaak niet voldoende opgemerkt door de buitenwereld. Dat moet veranderen. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

In het kader van de campagne “Metaaltechnologie maakt je wereld” ben ik op zoek naar Metaalunieleden die ambassadeur willen worden van onze sector. Ben jij trots op wat je doet? Heb jij een verhaal dat verteld moet worden? Dan is dit je kans. Als ambassadeur help je mee om onze sector zichtbaar te maken. Jouw persoonlijke ervaringen spelen hierin een belangrijke rol. Of het nu gaat om een innovatief project, een samenwerking of een duurzaam initiatief, jouw verhaal laat zien hoe onmisbaar de metaaltechnologie is voor Nederland.

Wat betekent het om ambassadeur te zijn? Het houdt in dat je actief jouw verhaal vertelt. Dit kan op verschillende manieren: via sociale media, in gesprekken met lokale media, tijdens gastlessen op scholen of op banenmarkten. Metaalunie ondersteunt je hierbij met een uitgebreide toolkit vol tips en promotiematerialen, zodat je je verhaal effectief kunt delen. Daarnaast bieden we je een workshop aan waarin we samen ontdekken hoe jij je boodschap het beste kunt uitdragen. 

We organiseren ook bijeenkomsten waar je andere ambassadeurs kunt ontmoeten, kennis kunt uitwisselen en geïnspireerd kunt raken door de verhalen van je collega’s. Deze bijeenkomsten worden afgesloten met een gezellige borrel, zodat je kunt netwerken en elkaar beter kunt leren kennen.

Wat levert dit jou op? Als ambassadeur zet je niet alleen de sector in de schijnwerpers, maar ook je eigen bedrijf. Je draagt bij aan een positief imago van de metaaltechnologie, versterkt de aantrekkingskracht van de sector als werkgever en vergroot je eigen netwerk.

Ik hoop dat ik je heb kunnen enthousiasmeren om ambassadeur te worden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Nederland de onmisbaarheid van de metaaltechnologie ontdekt. Meld je vandaag nog aan via www.metaaltechnologie.nl/ambassadeur en laat jouw stem horen!

Mark Helder  
Voorzitter Koninklijke Metaalunie

Gerelateerde artikelen

Cursussen