Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Bestuur MJM

 

 

 

Jorg Michiels
Voorzitter MJM

Kmwe Toolmanagers bv
Croy 24, 5653 LD Eindhoven


Als aanstaande 4e generatie binnen ons familiebedrijf KMWE Toolmanagers ben ik sinds 2012 werkzaam op de commerciële afdeling. Ik ben werkzaam als accountmanager in  Zuid-Nederland en ben daarnaast verantwoordelijk voor de exportmarkt. KMWE Toolmanagers is totaalleverancier op het gebied van verspanende gereedschappen voor verspanende hout- kunststof- en metaalindustrie. Wij beschikken over een eigen gereedschapslijperij voor het herslijpen van gereedschappen, aanmaken van special tools en de productie van een standaard programma VHM frezen. Naast deze slijperij bieden wij een veelzijdig handelspakket om onze klanten optimaal te kunnen ontzorgen.

Metaalunie Jong Management biedt mij de kans om een netwerk te bouwen met andere, jonge (aanstaande) ondernemers. Omdat de leden vaak in hetzelfde schuitje zitten is het delen van ervaringen met elkaar extra interactief en interessant. Met name de bedrijfsbezoeken en meerdaagse reizen zijn erg leuk en informatief. Door deze activiteiten leer je de leden goed kennen en steek je veel op.


 

 

Gea Kamphof
Bestuurslid MJM

Staalbouwbedrijf Kamphof bv
Nijverheidsweg 28, 7991 CZ Dwingeloo


Techniek leek me altijd wel leuk als vervolgopleiding, nadat ik stage had gelopen tijdens het voortgezet onderwijs (in 2020) bij een metaalbewerkingsbedrijf wist ik het zeker, ik ga de metaal in! In Dwingeloo (DR) hebben wij een 5 generaties oud familie bedrijf, staalbouwbedrijf Kamphof, de naam staalbouwbedrijf dekt een brede stalen lading. Namelijk: het fabriceren van stalen draagconstructies t.b.v. utiliteits-, woning-, stallenbouw, als mede het vervaardigen van seriematig laswerk t.b.v. de chalet en beton industrie. En tevens leveren wij turn-key bedrijfshallen op. Ook maken wij speciaal maatwerk middels knip-, zet- en snijwerk.
Mijn ambitie is om dit bedrijf over te nemen en de eerste vrouwelijke generatie te mogen zijn. Momenteel ben ik druk bezig met een BBL-opleiding, constructiebankwerker. Dit houd in twee dagen school en drie dagen aan de bak in de werkplaats, bij het bedrijf waar ik ook had stage gelopen (Corn metaalbewerking in Hoogeveen). In m’n ‘vrijetijd’ werk ik uiteraard zoveel mogelijk thuis.

Naast de opleiding die ik volg ben ik dus ook bestuurslid van Metaalunie Jong Management. Door MJM kom ik in contact met veel anderen die een bedrijf hebben opgericht, bezig zijn met overnemen of die al een aantal jaar een bedrijf runnen. Hierdoor bouw ik nu al een mooi netwerk op voor alle ondernemer jaren die nog komen. Gezellig en leerzaam is het ook om met vakgenoten in contact te komen die het zelfde doel voor ogen hebben en kennis uit te wisselen.


 

 

Dennis van Haandel
Bestuurslid MJM

Van Haandel Metaal bv
De Vlonder 211B, 5427 DG Boekel


In 2016 ben ik bij van Haandel Metaal gaan werken, het bedrijf dat door mijn pa (Ad van Haandel) in 1984 is opgericht. Vanaf het begin met het idee om uiteindelijk (en uiteraard mits mogelijk) de zaak over te gaan nemen samen met mijn twee zusjes. Bij toeval kwam mijn zusje MJM tegen in het blad van de Metaalunie en hier zijn wij eind 2016 lid van geworden.

Uiteraard hadden we veel vragen over hoe en wat. Door bij MJM wat cursussen en netwerkactiviteiten te bezoeken krijg je de kans veel van deze vragen ongenuanceerd te kunnen stellen. Dit geeft vaak leuke discussies en heel zinvolle inzichten.

Begin 2021 was het overname traject van het bedrijf afgerond, een familiebedrijf mogen we het nu dan ook noemen. En hoe mooi is het om de ervaringen en ‘wijsheden’ die ik tijdens dit traject heb op mogen doen, te delen met jonge ondernemers die aan eenzelfde traject neigen te beginnen. Daarnaast is ook het mogen sparren met gelijkgestemden die eenzelfde ervaring al achter de rug hebben iets wat ik graag doe. Ik zal mij dan ook volop inzetten om binnen Metaalunie Jong Management een gemakkelijke vraagbaak te zijn en heb dan ook veel zin in komende cursussen, workshops en bedrijfsbezoekjes waar ik je graag beter leer kennen!


 

 

Rene Hamersma
Bestuurslid MJM

Oversluizen Thermal Engineering bv
Mandenmakerstraat 24
2984 AS Ridderkerk


Met ingang van 2013 ben ik mede eigenaar en derde generatie geworden van onze fabriek Oversluizen Thermal Engineering in Ridderkerk. Begonnen als klein radiateur reparatie bedrijf in 1962. Inmiddels zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van complete koelsystemen veelal op of rond industriële en maritieme verbrandingsmotoren.
 
Als MJM lid ben je tijdens elke bijeenkomst onder jonge ondernemers uit de metaalbranche. Dit relatief jonge netwerk (tot 40 jaar) geeft een ieder de kans om tijdens de bijeenkomsten informeel te netwerken met andere MJM leden. Als MJM bestuur zijn wij vervolgens continue bezig interessante onderwerpen te selecteren en hier leuke en doeltreffende lezingen en bedrijfsbezoeken voor te organiseren.