U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Metaalunie Rechtsbijstand

Metaalunie Rechtsbijstand

Juridische professionals uit de eigen branche

Leden van Koninklijke Metaalunie die behoefte hebben aan juridische dienstverlening kunnen hiervoor een beroep doen op Metaalunie Rechtsbijstand. Niet alleen beschikken onze medewerkers over de juiste expertise en ervaring om al uw zaken juridisch correct af te handelen, waar nodig kunt u ook een beroep doen op een omvangrijk netwerk van aangesloten professionals. Omdat Metaalunie Rechtsbijstand deel uitmaakt van Metaalunie, weten we als geen ander waar u als mkb-ondernemer behoefte aan heeft. Als u daarbij nog optelt dat wij u onze diensten tegen gereduceerd tarief kunnen aanbieden, dan zult u het met ons eens zijn dat u bij juridische problemen bij Metaalunie Rechtsbijstand aan het goede adres bent! Enkele van onze producten en diensten zijn hieronder voor u in kaart gebracht.

Gerechtelijke procedures

Wie in een gerechtelijke procedure verzeild raakt, kan als het een zaak met een belang tot € 25.000,00 betreft, meestal worden begeleid door één van de specialisten van Metaalunie Rechtsbijstand. In die kwesties waarbij dat niet mogelijk is, kan Metaalunie Rechtsbijstand u met de bij haar aangesloten advocaten bijstaan. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om arbeidsconflicten, leveringsgeschillen, huurkwesties, incasso’s, octrooien of merkinbreuken,  in alle gevallen bewaakt een jurist van Metaalunie Rechtsbijstand de voortgang van de zaak en is daarbij als u dat wil uw klankbord.

Rechtsbijstandverzekering (“Advocatenpolis”)

Omdat de kosten van een juridische procedure snel kunnen oplopen, heeft Metaalunie Rechtsbijstand samen met MEVAS en Centraal Beheer Achmea speciaal voor Metaalunieleden een Rechtsbijstandverzekering ontwikkeld, die de kosten van het voeren van zo’n procedure vergoedt tot een maximum bedrag van € 25.000,00 per gebeurtenis.

Juridische Bedrijfsanalyse

Metaalunieleden hechten meer en meer aan het juridisch optimaal organiseren van hun onderneming. Metaalunie Rechtsbijstand kan voor u een juridische bedrijfsanalyse uitvoeren. Met de uitkomsten van de analyse in de hand hebt u een uitstekend middel om binnen uw onderneming tot een goede juridische bedrijfscultuur te komen.

Incasso

In aanvulling op de reguliere dienstverlening van Metaalunie kunt u als Metaalunielid tegen aantrekkelijke tarieven de incasso van openstaande vorderingen uit handen geven aan Metaalunie Rechtsbijstand. Wij hebben hiervoor een snelle en efficiënte werkwijze opgezet. Op onze website kunt u uw vorderingen ter behandeling aanbieden. Ook kunt u daar terecht voor meer informatie over de tarieven en de werkwijze.

Octrooigemachtigde voor het mkb in de metaal

Als ondernemer kunt u in aanraking komen met de wettelijke bescherming van producten en innovaties, het octrooi. Ofwel om uw uitvinding te beschermen ofwel in het geval u wordt aangesproken, omdat u inbreuk zou maken op het octrooi van een ander. Voor dit soort situaties heeft Metaalunie Rechtsbijstand een octrooigemachtigde in haar netwerk. Deze octrooigemachtigde kan u, tegen een speciaal tarief, ondersteunen bij het indienen van octrooiaanvragen, het ontwikkelen van octrooistrategieën of het begeleiden bij inbreukprocedures. Bij inbreukzaken wordt nauw samengewerkt met een advocaat uit het netwerk van Metaalunie Rechtsbijstand.

Meer informatie

Voor meer informatie over producten en diensten van Metaalunie Rechtsbijstand kunt u onze site bezoeken, www.metaalunierechtsbijstand.nl of contact opnemen met mevrouw I. van Eeten-Bos of mevrouw I. van de Paverd, tel: (030) 605 33 44, fax: (030) 601 36 27. E-mail: info@metaalunierechtsbijstand.nl.

Contact

Bel of mail ons

T (030) 605 33 44
F (030) 601 36 27

info@metaalunierechtsbijstand.nl