U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Lidmaatschap » Welkom nieuwe leden

Welkom nieuwe leden!

Welkom als lid van de grootste werkgeversorganisatie voor het MKB-metaal. Vanaf dit moment kunt u gebruikmaken van de voordelen en dienstverlening die Metaalunie exclusief voor haar leden ter beschikking stelt. Naast de communicatie-uitingen die u van ons ontvangt, kunt u op onze website en bij onze adviseurs terecht voor zaken zoals ledenservice, ledenvoordelen en verzekeringen.

Hieronder een kleine greep uit onze producten en diensten.

Producten

 • Statuten / huishoudelijk reglement
  Een compacte uitgave van de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging Metaalunie. Te bestellen via info@metaalunie.nl.
 • Metaalunievoorwaarden
  Als Metaalunielid kunt u de Metaalunievoorwaarden gebruiken. Metaalunievoorwaarden zijn zowel digitaal als op papier (in vijf talen) beschikbaar. >Meer informatie en aanvragen.
 • CAO boekje
  Als werkgeversorganisatie is Metaalunie nauw betrokken bij de totstandkoming van de CAO. Uw rechten en plichten staan in de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf. De meest recente CAO is gebundeld in een handig boekje. Nieuwe leden ontvangen een eerste exemplaar gratis. Te bestellen via ledenadministratie@metaalunie.nl.
 • Handboek Functie-indeling voor de Metaal en Techniek
  Op grond van de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf is de werkgever verplicht om de functie van de werknemer in te delen op basis van dit handboek. Nieuwe leden ontvangen een eerste exemplaar gratis. Te bestellen via ledenadministratie@metaalunie.nl >Meer informatie.
 • Digitale nieuwsbrieven
  Metaalunie geeft voor leden drie digitale nieuwsbrieven uit; een wekelijkse nieuwsbrief per district , de CE-nieuwsbrief en de CAO nieuwsbrief (tijdens de CAO-onderhandelingen). >Meer informatie en aanvragen.
 • Startersnotitie
  Deze startersnotitie biedt een goede handleiding om op bekwame wijze een onderneming te beginnen. Ook vindt u hierin veel nuttige tips en aanwijzingen. >Meer informatie en aanvragen startersnotitie.

Diensten

 • Kennisbank
  In de kennisbank op deze website vindt u veel waardevolle informatie over o.a. Personeel en arbeid, Arbo, Belastingen. >Meer informatie.
 • Ledenvoordeel bij Metaalunie
  Als Metaalunielid kunt u tegen gereduceerde tarieven en aantrekkelijke voorwaarden veel verschillende diensten en producten afnemen. >Meer informatie.
 • Metaalunie branches
  Leden van Metaalunie kunnen deelnemen aan branchegroepen. Deze behartigen de economisch-technische belangen van een bepaalde homogene bedrijfsgroep. >Meer informatie.
 • Metaalunie Jong Management
  Bent u een jonge ondernemer tot 40 jaar die eigenaar is van een metaalbedrijf of dat binnenkort zal worden? Word dan lid van Metaalunie Jong Management! >Meer informatie.
 • Metaalunie.nl
  Onze website biedt een schat aan actuele en praktische informatie. Zo vindt u in de rubriek Kennisbank o.a. een actueel overzicht van de belangrijkste fiscale wijzigingen voor het lopende jaar; alle artikelen van de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf en andere onderwerpen die van belang zijn voor uw bedrijfsvoering. Onder de rubriek Actueel vindt u o.a. een overzicht van notities die door Metaalunie Ledenservice zijn samengesteld en geactualiseerd.
Vragen/nadere informatie

Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen via 030 – 605 33 44 of info@metaalunie.nl.