U bent niet ingelogd.

Stappenplan om aan de wet te voldoen

Volgens de wet moeten bedrijven actief energie besparen. Investeringen die gedaan kunnen worden en die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden moeten gedaan worden. Deze wet bestond al maar binnenkort wordt er door de overheid actief gecontroleerd. Om te bepalen welke investeringen u wettelijk moet doen zijn er grofweg twee mogelijkheden. U kunt zelf een inventarisatie doen van de te nemen maatregelen binnen uw bedrijf of u kunt een (betaalde) energieadviseur in de arm nemen die samen met u de maatregelen op papier zet.

  1. Inventariseer zelf met de checklist energiebesparing
    Doorloop de checklist energiebesparing. U weet dan wat uw energiebesparingsverplichtingen zijn en hoe u daar aan kunt voldoen. Metaalunieleden kunnen bij vragen daarover contact opnemen met de afdeling Ledenservice, 030-605 3344 of bj@metaalunie.nl.
  2. Schakel een (betaalde) energieadviseur in
    U kunt ervoor kiezen om tegen een gereduceerd tarief een energieadviseur in te huren. De coach doorloopt samen het u het gehele besparingstraject zodat u uiteindelijk aan alle wettelijke eisen voldoet. Bekijk wat de energieadviseur voor u kan betekenen en wat de kosten zijn.

> Alles wat u moet weten over het project.

> Meld u aan voor het project.


Kijk waar u kunt besparen!

Contact

Thijs van Rossum
Projectleider
Rossum@metaaladvies.nl

06 339 52 831

Rard Metz
Regiosecretaris            
Metz@metaalunie.nl

06 518 03 908

  Gerard Wyfker
Beleidssecretaris             
Wyfker@metaalunie.nl

06 518 03 918