U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Districten » Oost

District Oost

District Oost volgt de grens van de provincie Overijssel en de Noordoostpolder met Urk. In het district zijn ruim 1.400 bedrijven aangesloten bij Koninklijke Metaalunie; deze bieden werkgelegenheid aan 14.000 medewerkers in uiteenlopende sectoren, t.w.: Agrotechniek/landbouwmechanisatiebedrijven (15%) Constructie (25%), Verspaning (15%), Revisie en onderhoud (20%), Machinebouw (15%), Elektrotechniek (5%) en Handelsbedrijven (5%). Gekoppeld aan de behoefte vanuit de regio kent District Oost een grote vertegenwoordiging van bedrijven uit de (hightech) machinebouw.

District Oost heeft haar eigen bestuur bestaande uit zeven ondernemers uit het district dat gemiddeld zes keer per jaar bijeenkomt. Het bestuur volgt en beïnvloedt samen met de Metaaluniemedewerkers in het district de regionale ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt en beroepsonderwijs, technologie en innovatie, internationalisering, economische zaken, ruimtelijke ordening, infrastructuur, milieu en energie. GO4EXPORT
stimuleren van export
Door te exporteren kun je groeien. Toch vinden veel ondernemers een stap over de grens een lastige. Je begeeft je als ondernemer immers op een nieuwe markt en op onbekend terrein. GO4EXPORT ondersteunt Gelderse en Overijsselse MKB-ndernemers bij het zetten van de juiste stappen in het buitenland. Samen met 17 partners en de provincies Gelderland en Overijssel werkt GO4EXPORT aan het stimuleren van export voor het MKB in de regio. Koninklijke Metaalunie in district Oost en Gelre zijn een van de partners binnen dit consortium. > Lees meer.

BOOST
dé navigator voor een slimme en schone industrie
BOOST is dé navigator voor een slimme en schone industrie. Het onafhankelijke platform voor Smart Industry en Circulair ondernemen in Oost-Nederland. Hier werken bedrijven, intermediairs, overheid en de onderwijsinstellingen samen aan het realiseren van een concurrerende en duurzame industrie.Het bedrijfsleven, Metaalunie, kennisinstellingen, de overheden en andere intermediaire organisaties in Gelderland en Overijssel slaan de handen ineen voor de regionale actieagenda BOOST. > Lees meer.