U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Dienstverlening » In de regio

In de regio

De regiosecretaris

Koninklijke Metaalunie werkt aan optimalisering van de regionale dienstverlening en wil haar stem in de regio versterken. Een regiosecretaris ondersteunt hiertoe één of meer districtsbesturen en onderhoudt contacten met andere organisaties, zoals de Kamer van Koophandel, provincie, beroepsopleidingsinstituten etc. Daarnaast ondersteunt de regiosecretaris de bestuursleden die Metaalunie vertegenwoordigen in de diverse Kamers van Koophandel, regiobesturen van MKB-Nederland etc. Metaalunie heeft hierdoor een belangrijk netwerk waarmee de maatschappelijke en politieke belangen van de lidbedrijven regionaal goed behartigd kunnen worden.

De buitendienstadviseur

De buitendienstadviseur onderhoudt het persoonlijke contact met de leden in zijn werkgebied en is daarmee een onafhankelijke vraagbaak en klankbord voor de ondernemer. Leden van Metaalunie kunnen met vragen, problemen of wensen terecht bij hun buitendienstadviseur. U vindt de contactgegevens van uw buitendienstadviseur op de betreffende webpagina van uw district. Elk lid kan voor advies, documentatie en ondersteuning over de bedrijfsvoering contact opnemen met de buitendienstadviseur. Bij meer gecompliceerde vragen waar een specifieke deskundigheid voor nodig is, zal de adviseur een van de specialisten van Metaalunie of een andere organisatie inschakelen. Daarnaast bezoekt de buitendienstadviseur bedrijven ook op eigen initiatief als er actuele zaken zijn die van belang kunnen zijn voor het lidbedrijf. Op deze manier blijft Metaalunie goed op de hoogte van wat er leeft en speelt onder haar leden en kan daar vervolgens zo goed mogelijk op inspelen.

Een belangrijke doelstelling van Metaalunie is het bevorderen van de beschikbaarheid van voldoende, goed opgeleide vakmensen. Vanuit die gedachte bieden de buitendienstadviseurs actieve ondersteuning bij de werving van gemotiveerde vakmensen. Daarbij proberen zij in eerste instantie bestaande vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Voor de langere termijn richten zij zich op de instroom van leerlingen in het beroepsonderwijs. Deze jonge groep moet een concreet en helder beeld krijgen van de aard en de veelzijdigheid van het werk in de metaalbewerking en de interessante perspectieven die een loopbaan in de metaalsector hen kan bieden. 

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl