U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Verkiezingen 2022 » De slimme gemeente

De slimme gemeente

De mkb-maakindustrie is al decennialang een stabiele sector met bedrijven die zorgen voor bestendige werkgelegenheid aan vakmensen. Veel toegevoegde waarde wordt door die vakmensen bepaald. Vakmensen waar helaas een doorlopend tekort aan is. Automatisering, digitalisering en robotisering lijkt een oplossing, maar levert juist ook extra werk op. Het tekort aan juist opgeleide vakmensen zal dus niet heel snel verdwijnen. Daarnaast moeten de huidige en toekomstige medewerkers bijblijven met de laatste ontwikkelingen en zich continue scholen.

Voor een gezonde arbeidsmarkt is instroom nodig. De sector heeft een effectieve eigen opleidingsinfrastructuur (OOM), met veel erkende leerbedrijven. Er is een structurele samenwerking met mbo- en hbo-instellingen. Het ‘leslokaal’ verplaatst zich steeds meer naar de regio en gemeente: leren en ontwikkelen vindt plaats waar het werk gedaan wordt, om de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt te optimaliseren.

Instroom vakmensen bevorderen
Techniek is overal en iedereen krijgt ermee te maken. Daarom is het belangrijk dat kinderen er al op jonge leeftijd mee in aanraking komen. Onderwijs en bedrijfsleven werken samen om zoveel mogelijk jongeren te laten zien hoe mooi werken in de techniek is. Leren en werken gebeurt zoveel mogelijk bij bedrijven in de regio. Ook voor mensen die geen geschikte technische diploma’s hebben, maar wel met affiniteit voor techniek, zijn er volop kansen!

Wat kan uw gemeente doen?

  • Stimuleer en verbeter waar mogelijk de relaties tussen mkb-maakbedrijven onderling, tussen ondernemers en de onderwijs- enkennisinstellingen, en tussen ondernemers, onderwijs en de lokale overheden.
  • Sluit aan bij Sterk Techniek Onderwijs en werk mee aan duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. Het landelijkeondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs ondersteunt scholen en regio’s bij het maken en uitvoeren van de regionale plannen. Kijk voor uw regio op:www.sterktechniekonderwijs.nl
  • Bij gemeentelijke organisaties zijn veel technische functies te vinden. Door die zichtbaar te maken, laat de gemeente ook zien hoe belangrijk dergelijke functies zijn. Zo helpt de gemeente eenvoudig mee bij de promotie van techniek.

Leven lang ontwikkelen
Alleen met goed opgeleide medewerkers met de juiste vaardigheden is het mogelijk om met de best passende oplossingen te komen voor maatschappelijke uitdagingen zoals de klimaatopgave en energietransitie. Leren houdt al lang niet meer op bij een vakdiploma. Medewerkers moeten zich een leven lang blijven ontwikkelen. Werkgevers én werknemers in de mkb-maakindustrie investeren via de opleidingsfondsen fors in het opleiden en doorontwikkelen van vakmensen. Door samenwerken, bundelen en aanvullen van financiële middelen kunnen zo nog veel meer mensen een baan in deze mooie sector vinden.

Wat kan uw gemeente doen?

  • Nederland is onderverdeeld in arbeidsmarktregio’s. Binnen deze regio’s werken gemeenten en het UWV samen aan dienstverlening die gericht is op werkgevers en werkzoekenden. Werk via de arbeidsmarktregio’s samen met de sectoren aan een vitale en toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Lees onze standpunten!


Contact

Neem voor vragen contact op met Metaalunie via 030 - 605 33 44 of mail naar info@metaalunie.nl