Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Webwinkel-check

ICT & cybersecurity
05 okt 2022
Webwinkel-check

In het kort

Levert u via een webwinkel zaken of diensten aan consumenten? Dan heeft u met een groot aantal wettelijke regels te maken, die onlangs weer zijn aangescherpt in het voordeel van de consument. Een vervelend gevolg van het niet voldoen aan de regels is onder meer dat u bij eventuele geschillen met consumenten al snel aan het kortste eind trekt. Metaalunie heeft diverse hulpmiddelen ontwikkeld zodat u niet in problemen komt wanneer u online zaken doet.

Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u verplicht bent om een maatwerkproduct terug te nemen (terwijl een maatwerkproduct niet zonder opgave van reden kan worden geretourneerd als u wel aan de regels voldoet), om de consument de koopprijs terug te betalen en de verzendkosten voor eigen rekening te nemen. Kortom, het niet voldoen aan de regels kost u dus geld.

Notitie E-Commerce
Om u te helpen aan alle regels voor het online zakendoen te voldoen, kunt u op deze pagina de notitie E-commerce downloaden. In deze notitie worden de belangrijkste regels voor webwinkels genoemd en toegelicht. Daarnaast kunt u natuurlijk voor vragen of advies over de regels voor webwinkels bij onze adviseurs terecht.    

Webwinkel-check
In aanvulling op de dienstverlening die onder de contributie valt, biedt Metaalunie een extra dienst aan: de Webwinkel-check. Het doel van deze check is om u te laten weten aan welke wettelijke eisen uw webwinkel nog niet voldoet en wat u kunt doen om dit te veranderen. We kijken onder andere naar de informatie die u de consument geeft over uzelf, uw producten, de rechten van de consument en over het bestellen, maar ook naar de manier en het tijdstip waarop u dat in het bestelproces doet. Ook kijken we naar het gebruik van cookies en naar hoe u omgaat met de persoonsgegevens van consumenten.

De check bestaat uit twee delen. Eerst komen wij bij u op bezoek om de bestaande inrichting van uw webwinkel en het bestelproces met u door te nemen. Daarna gaan we aan de slag met de daadwerkelijke controle van uw webwinkel en leggen wij de bevindingen vast in een rapportage. In de rapportage kunt u onze aanbevelingen lezen, uiteraard voorzien van een toelichting. Verder nemen wij in de rapportage concrete tekstvoorstellen op, om het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken eventuele veranderingen door te voeren. De kosten voor het laten uitvoeren van de Webwinkel-check bedragen € 350,- ex BTW per webwinkel.

Meer informatie
Mocht u vragen hebben over de Webwinkel-check of wilt u uw webwinkel laten controleren, dan kunt u contact opnemen met mw. H.W. Grootendorst van Bedrijfsjuridisch ledenadvies. U kunt haar bereiken op telefoonnummer (030) 605 33 44 of via de e-mail op bj@metaalunie.nl.