U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Metaalunieaward » Jury Metaalunieaward

Jury Metaalunieaward

De jury die gaat beoordelen welk bedrijf de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2021 wint, is bekend. De jury bestaat uit juryvoorzitter Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland en ondernemer, Mireille Kaptein, Zakenvrouw 2019 en algemeen directeur van het familiebedrijf Kaptein, Rolf Elling, hoofdredacteur bij MYbusinessmedia, Alex Ooms, managing director van Award winnend bedrijf in 2019, Koninklijke Otolift Trapliften en Paul d’Hond, Senior Adviseur Productmanagement Kamer van Koophandel.

Juryleden stellen zich voor

Jacco Vonhof is Award jury voorzitter, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland en ondernemer in hart en nieren. Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Vonhof is directeur-eigenaar van Novon Schoonmaakbedrijven, dat actief is in het dagelijks schoonhouden van gebouwen in de zorg, dienstverlening, industrie, verblijfsrecreatie en onderwijs. Ook is hij aandeelhouder van Djopzz personeelsdiensten in Zwolle, dat zich onder meer richt op onderwijspersoneel en instroombanen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.Mireille Kaptein is zakenvrouw 2019 en algemeen directeur van het familiebedrijf Kaptein, een internationaal opererende producent van smelt- en poederkaas en verpakker van kaas en boter met de hoofdvestiging in Heiloo (Noord-Holland). Voordat Mireille het stokje van haar vader René Kaptein overnam, leidde zij vijf jaar de vestiging van Kaptein in Parijs. Daarna vervulde ze diverse functies bij de onderneming voor ze in 2009 de leiding kreeg. Sinds haar aantreden is het bedrijf sterk gegroeid. Jaarlijks gaan er miljoenen kilo’s boter en kaas over de productielijnen van Kaptein om te worden verwerkt tot unieke producten die over de hele wereld worden verkocht. Bekende merken van Kaptein zijn onder andere Echte Boter, Old Alkmaar en Alkmaars Roem.


Alex Ooms is managing director bij Koninklijke Otolift Trapliften (winnaar Smart Manufacturing Award 2019). Hier is hij verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de productie voor binnen- en buitenland en het bewaken van de kwaliteit van het product. Zijn focus ligt in het bijzonder op het faciliteren van innovatie. Hierin spelen onder andere de integratie van ICT en moderne productietechnieken een grote rol.

Rolf Elling is hoofdredacteur bij MYbusinessmedia, een multimediale uitgeverij in Deventer. Binnen het cluster Trading is hij verantwoordelijk voor de uitgave Vraag&Aanbod Nederland (oplage 16.500), de uitgave Vraag&Aanbod (voor België, oplage 8.500). Hiernaast is hij verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven en internetsite. Elling is actief in journalistiek vanaf 1982 en heeft geschreven voor onder andere het weekblad ‘De Boerderij ‘ en de maandelijkse uitgave Elektro Magazine Installatie voor de leden installateurs van Uneto (nu Uneto-VNI).
Paul d’Hond is innovatie-expert, adviseur en bovenal inspirator voor ondernemers die meer succes willen realiseren met hun business. Vaak door innovaties op het snijvlak van technologie, digitalisering en ondernemerschap. In zijn rol als productmanager bij KvK realiseert hij online informatieproducten en adviezen voor ondernemers in een toegankelijke mix van achtergrondinformatie gecombineerd met praktijkvoorbeelden en middelen om zelf aan de slag te gaan. Paul is ook (co)auteur van succesvolle mkb e-books en inspirerend spreker over onder meer innoveren, samenwerken, duurzaam ondernemen, Smart Industry en digitalisering.

Meer over de Award