U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » CAO 2021 » Hoe werken de cao-onderhandelingen?

Hoe werken de cao-onderhandelingen?

In augustus van dit jaar beginnen de cao-onderhandelingen voor het Metaalbewerkingsbedrijf (cao Metaal en Techniek). Op verschillende manieren worden Metaalunieleden betrokken bij en op de hoogte gehouden van het onderhandelingstraject. Zo heeft Metaalunie (interactieve) inspraakrondes over cao-onderwerpen georganiseerd en verschijnen er weer cao updates. Voorafgaand aan de inspraakrondes, is een speciale cao-enquête uitgezet onder leden. Met deze enquête zijn de cao-wensen onderzocht die bij de leden leven. Daarnaast was er ruimte om onderwerpen te benoemen die leden graag besproken hebben. Metaalunie heeft deze enquête ook gebruikt om input op te halen voor de inspraakrondes.

Adviesmandaat volgende stap CAO-Traject
Ledenenquête en inspraakrondes leveren waardevolle input op
In het mandaat staat de onderhandelingsruimte beschreven waarmee in september namens de Metaalunieleden onderhandeld wordt met de vakbonden en wat moet leiden tot een nieuwe cao Metaal en Techniek. > Lees het volledige artikel in Metaal + Techniek, mei 2021.

Routekaart (klik op het plaatje om de pdf te bekijken)

Om alle leden goed op de hoogte te houden van het proces en resultaten van de cao-onderhandelingen, is er voor het eerst een zogeheten cao-routekaart gemaakt. Deze routekaart brengt duidelijk in beeld hoe het cao-proces eruit ziet. Op de routekaart zijn in een oogopslag alle stappen in chronologische volgorde te zien die gezet worden om te komen tot een nieuwe cao, welke partijen op welk moment daarbij een rol in hebben en wat die rol precies inhoudt. Met de routekaart is de totstandkoming van de nieuwe cao voor het eerst helder uiteengezet.

 Heeft u een vraag over de cao?

030 6053344

cao@metaalunie.nl

> Meld je aan voor de cao update!