U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Verkiezingen 2017

Actiepunten voor het nieuwe kabinet

Nieuwe Tweede Kamerverkiezingen betekenen een nieuw kabinet met een nieuw beleidsprogramma. Hét moment om de positie van het MKB-metaal voor het voetlicht te brengen. Een sector die als belangrijk deel van de maakindustrie een cruciale rol speelt bij een innovatief en goed economisch klimaat in Nederland.

Om deze positie te behouden én te versterken, moeten MKB-metaalbedrijven de ruimte hebben, om hun vakmanschap optimaal te kunnen inzetten. Dat leidt tot een productieve maakindustrie, die zowel in Nederland als internationaal concurrerend onderneemt. Voor dit goede ondernemersklimaat zijn de nevenstaande uitgangspunten essentieel.

Maar er is meer…
De genoemde maatregelen vergroten de verdienkracht doordat ze ruimte geven om te ondernemen én te groeien, de hoofdlijn van een succesvol kabinetsbeleid voor het MKB-metaal. Thema’s als exportbevordering, het ontwikkelen van een circulaire economie en een reëel arbobeleid spelen ook een belangrijke rol. Koninklijke Metaalunie roept de politiek op werk te maken van deze punten om zo het MKB-metaal te ondersteunen bij de groei van hun verdienvermogen. Per slot van rekening is een gezonde maakindustrie één van de pijlers onder een gezonde en diverse Nederlandse economie.

 

 

 

Real Time Web Analytics