U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Verkiezingen 2022

Verkiezingsprogramma mkb-maakindustrie

De mkb-maakbedrijven die onderdeel zijn van de mkbmaakindustrie zijn cruciaal voor een innovatief en krachtig economisch klimaat in Nederland. Ze bedenken nieuwe innovatieve producten en maken en vermarkten die slim. De mkb-maakbedrijven produceren flexibel, hanteren korte levertijden, tegen lage kosten en worden daarbij geconfronteerd met een gebrek aan vakmensen. Daarbij maken ze duurzaam gebruik van energie en grondstoffen. Dat doen ze voor zichzelf maar vooral ook uit maatschappelijke betrokkenheid. Dat is een belangrijke eigenschap van Nederlandse mkb-maakbedrijven.


Van alle bedrijven in Nederland heeft 99% minder dan 50 werknemers. Het grootste deel van werknemers, innovaties en opleidingsplaatsen komt van deze kleine bedrijven. De uitdagingen waar mkb-maakbedrijven voor staan, in combinatie met de relatief hoge arbeidskosten, maar vooral hun toegevoegde waarde, maken het essentieel dat gemeenten een gedegen en betrouwbaar beleid voeren voor mkb-maakbedrijven. Dit beleid moet het ondernemersklimaat stimuleren en mkb-maakbedrijven ondersteunen om slimmer te produceren, zodat we in alle Nederlandse gemeenten met een gezonde maakindustrie waarde blijven creëren en werkgelegenheid behouden.

Koninklijke Metaalunie maakt zich als vertegenwoordiger van de mkb-maakindustrie, met bijna 15.000 leden, 180.000 werknemers en 30 miljard omzet, sterk voor een actieve en op de maakindustrie toegespitste ondersteuning.


Lees onze standpunten!


Contact

Neem voor vragen contact op met Metaalunie via 030 - 605 33 44 of mail naar info@metaalunie.nl