Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

De pilot van PTG coachtrajecten wordt wegens grote belangstelling uitgebreid!

Noord
30 apr 2024

Geen wachtlijst meer voor nog eens 5 leden van Koninklijke Metaalunie en FME in de uitgebreide pilot!

Jouw medewerker dreigt uit te vallen door psychisch/emotioneel gerelateerde klachten? Of is al uitgevallen? Dat brengt de nodige kosten en vaak ook ‘productie’-problemen met zich mee. Met een PTG-Coachtraject (PostTraumatische Groei) kan de medewerker tijdens het coachtraject vaak gewoon inzetbaar blijven of, als iemand al uitgevallen is, kan diegene weer sneller en sterker/veerkrachtiger terug zijn op de werkplek. Ook als een medewerker al langer uit de roulatie is en mogelijk zelfs al in de reguliere zorg hulp heeft (gehad), kan een PTG-Coachtraject van onschatbare waarde zijn.

Samenwerkingspartner van Koninklijke Metaalunie en FME is Et Emergo. Zij kijken namelijk echt breder naar mensen met psychisch-emotioneel gerelateerde klachten. De coachtrajecten zijn gebaseerd op het wetenschapsgebied PostTraumatische Groei.

Wat is PostTraumatische Groei?
Groeien door tegenslag heet in de wetenschap PostTraumatische Groei (PTG). PTG verwijst naar emotionele groei en positieve psychologische veranderingen door het worstelen met allerlei klachten, een persoonlijke crisis of moeilijke omstandigheden. PTG leidt tot transformatie. Dat betekent dat veranderingen blijvend zijn en dat iemand er sterker en wijzer uitkomt. Diegene ervaart daardoor een hogere kwaliteit van leven en werken. PTG heeft een positief effect op bijvoorbeeld resultaten in het werk, arbeidsvreugde en de houding op het werk.

De coachtrajecten van Et Emergo zijn anders dan ‘gewone’ coachtrajecten. Zij hebben een aanpak ontwikkeld die gebaseerd is op tientallen jaren ervaring en aansluit bij recente wetenschappelijke inzichten. Zij hebben verschillende specialismen waaronder coaching van mensen die zich in een moeilijke of onderzoekende periode in hun leven bevinden of die een persoonlijke crisis ervaren (privé- en/of werk gerelateerd). Van een moeilijke periode in je leven kun je groeien. In de wetenschap heet dat Posttraumatische Groei (PTG) en daarom noemen wij dit specialisme ‘PTG-Coaching’. Deze PTG-Coaching is gebaseerd op tientallen jaren ervaring en wetenschap.

De medewerkers van Et Emergo deden zelf ook wetenschappelijk onderzoek op dit gebied (inclusief wetenschappelijke publicatie). Door je meer bewust te worden van jezelf, o.a. je eigen krachten, talenten en valkuilen, kun je jezelf duurzaam ontwikkelen als het gaat om je persoonlijke leven, je leiderschaps-mogelijkheden en loopbaanvraagstukken. Omdat de essentie van deze coachvorm is dat een coachee zich meer bewust wordt van zichzelf, noemen wij dit specialisme ‘Bewustzijnsontwikkeling’.

In overleg met Koninklijke Metaalunie en FME zijn er drie verschillende soorten PTG-Coachtrajecten vastgesteld. Basis, Standaard en Uitgebreid.
In deze brochure staan deze verschillende trajecten beschreven.

Heb je belangstelling om een gratis PTG-Coachtraject aan te vragen, dan kun je het aanmeldingsformulier invullen. Na een ledencheck nemen wij contact met jou op om een intakegesprek te plannen met de aan te melden coachee. Aangezien dit een pilot betreft en Koninklijke Metaalunie en de FME het effect van de PTG-Coachtrajecten willen evalueren, is het tevens de bedoeling dat er een kort evaluatieformulier ingevuld wordt na afronding van het PTG-Coachtraject.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Philippe Hondelink via hondelink@metaalunie.nl.

Er wordt geen eigen bijdrage van de bedrijven gevraagd, wel de bereidheid om een vragenlijst na afloop in te vullen. De eerste aanvragen zijn een feit. Reacties worden behandeld op volgorde van binnenkomst 

Gerelateerde artikelen