U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Beurs IMTS & Industrial Supply Chicago
maandag 12 september '16
tot en met
zaterdag 17 september '16

                                                                

Amerikaanse industrie

Metaalunie constateert ook onder haar leden al geruime tijd een groeiende belangstelling voor de VS. “Die belangstelling komt niet uit de lucht vallen. De Amerikaanse maakindustrie revitaliseert in snel tempo en kan daarbij goed gebruik maken van de hoogwaardige technologische kennis en producten uit Nederland. Deze ontwikkelingen bieden een enorme kans voor Nederlandse exporteurs. Volgens een onderzoek van ING (2015) presteert vooral de Nederlandse maakindustrie de afgelopen jaren erg sterk in de export naar de VS. Met een omvang van € 4,6 miljard is dit de grootste exportsector naar de VS en met een gemiddelde jaarlijkse groei van 10% in de periode 2006-2014 ook één van de snelste groeiers. Het CBS berekende onlangs dat de Verenigde Staten de plek van Italie hebben overgenomen als vijfde belangrijkste exportbestemming. Met de positieve vooruitzichten voor de Amerikaanse economie en het bovengemiddeld presteren van de industrie kan de Nederlandse maakindustrie haar positie in de VS verder uitbouwen.

> Sector scan: Advanced Manufacturing in het Middenwesten VS
In dit document wordt in het kort ingegaan op de groei in de Advanced Manufacturing sector in het Middenwesten van de VS, en de kansen die deze markt kan bieden voor Nederlandse bedrijven in deze sector.

IMTS
IMTS is de grootste industriële beurs van de Verenigde Staten en één van de grootste ter wereld. Meer dan 2000 bedrijven nemen deel aan deze beurs die elke twee jaar plaats vind. Parallel aan de IMTS vinden in verschillende hallen sectorgerichte beurzen plaats zoals de Comvac (perslucht en vacuüm techniek) en industriële automatisering, oppervlaktebehandeling. Nieuw dit jaar is de toelevering beurs “Industrial Supply”. Lucht- en ruimtevaart industrie, automobiel industrie, medische technologie en duurzame technologieën zijn belangrijke sectoren die vertegenwoordigd zijn.

Meer dan 114.000 professionals uit de maakindustrie komen naar de IMTS om te netwerken en investeringsbeslissingen te maken. Ze maken kennis met de nieuwste technologieën op het gebied van additive en digital manufacturing, robotics en big data. Ook vinden er conferenties, netwerkevents en seminars over de nieuwste ontwikkelingen plaats.  

IMTS focust op trends en ontwikkelingen van (nieuwe) technieken en processen:

  • Machine componenten/cleaning
  • Machinegereedschappen
  • Metaalbewerking: snijtechnologie, laser, finishing, etc.
  • Additive & digital manufacturing (o.a. 3D printing)
  • IT - technologische software zoals Controls & CAD CAM (Smart Manufacturing), EDM
  • 3D Meettechnologie & systemen, kwaliteitscontrôle
  • En meer

Nederlandse presentatie op de IMTS
Metaalunie heeft een Holland Paviljoen in de Industrial Supply Hall op de IMTS (East Hall), waar 8 bedrijven uit Nederland zijn vertegenwoordigd. Het Nederlands Consulaat in Chicago heeft bovendien een Holland informatiestand in de North Hall.  

De deelnemers aan het Holland Paviljoen op de IMTS 2016 zijn:

Bemet International BV
Scherpenzeel Metaalbewerkingsbedrijf
Betech
Movexx
Elcee Group
Dutch Diamond Technologies BV
Industrieslijperij Van Frankenhuyzen
Machinefabriek Amersfoort
T&M Techniek

Interessante links
Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Beurs IMTS & Industrial Supply Chicago, ma 12 sep '16
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven