U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Innovatiecafé in Emmen
woensdag 25 januari '23
tot en met
woensdag 25 januari '23

Compose It draagt bij aan de materialentransitie door het gebruik van duurzame composieten te stimuleren en aan te jagen. Dit doen we door partijen met elkaar te verbinden en projectideeën te generen en tot uitvoering te brengen. Omdat composietinnovaties vaak een relatief laag Technology Readiness Level (TRL) hebben, moet er nog flink gepionierd worden. Ondanks dat er steeds meer bekend is over de eigenschappen en toepassingen van composieten, is er ook nog veel onbekend en dat betekent dat er nog veel vragen zijn. Bij bedrijven die een product (willen) aanbieden, maar ook bij potentiële afnemers. Het Compose It Innovatiecafé is dé plek waar deze vragen gesteld worden en waar in gezamenlijkheid naar antwoorden wordt gezocht!

Wat gaan we doen?
Tijdens de Innovatiecafés krijgen twee partijen uit het Compose It netwerk de gelegenheid om een korte presentatie te geven en een vraag in te brengen. Op woensdag 25 januari trappen we af met Milling Company Europe (MCE) en Van de Sant Furniture.

MCE geeft bio-reststromen een tweede leven. Aan de fabriek in Emmen is een proeftuinomgeving gekoppeld waar geëxperimenteerd wordt met onder andere biocomposieten. Een pultrusielijn vormt onderdeel van deze proeftuinomgeving. Hierover gaat de vraag.

Van de Sant Furniture is een op en top circulaire meubelmaker. Met plastic uit de zee worden hoogwaardige designmeubelen vervaardigd, met name voor de zakelijke markt. Van de Sant wil haar aanbod verbreden door biocomposieten te verwerken in meubels. We denken graag mee.

Na de korte presentaties splitst de groep zich op in kleine discussietafels waar de vragen behandeld worden. De tafels worden geleid door een discussieleider, die tijdens een wrap-up plenair terugkoppelt wat er opgehaald is. De opvolging wordt gedaan door het Compose It team waarbij het leggen van verbindingen centraal staat.

Klik hier voor het volledige programma. 

Voor wie?
De Compose It Innovatiecafés zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in composieten en een bijdrage wil leveren aan de materialentransitie. Door de open en informele sfeer stimuleren we ontmoetingen en onverwachte samenwerking. De kracht van het initiatief ligt in de aanwezigheid van partijen vanuit zowel bedrijfsleven, kennisinstellingen als overheden. Juist door vraagstukken multidisciplinair te benaderen, komen we tot betere antwoorden.

Aanmelden
Meld je aan via het aanmeldformulier. De entree is kosteloos. Er is plaats voor maximaal 50 gasten. Je aanmelding is definitief, nadat je een bevestiging van ons hebt ontvangen.

De volgende Innovatiecafés van Compose It staan gepland op 28 maart in Friesland en 30 mei in Groningen. Nadere informatie volgt hierover nog.

Neem contact op met Rudmer Heij, projectleider Compose It via info@composeit.nl, 06 - 146 672 14. Wil je bij een volgend Innovatiecafé een vraag inbrengen? Neem dan ook contact op. 

Prijs:
Locatie: 't Nije Hoff, Nw. Amsterdamsestraat 140, 7814 VA Emmen
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Innovatiecafé in Emmen, wo 25 jan '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven