U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Bijeenkomst 'Kunstmatige intelligentie' (Noord)
donderdag 9 februari '23
tot en met
donderdag 9 februari '23

Kunstmatige intelligentie, iets voor u?
Recent maakte de wereld kennis met het programma ChatGPT dat ‘uit het niets’ opstellen en complete teksten en verhalen kan schrijven. Het programma maakt gebruik van Kunstmatige Intelligentie (KI) en kan het leven van vele scholieren en studenten een stuk gemakkelijker maken.
Nu heeft u een onderneming en stelt u zich vast wel eens de vraag of kunstmatige intelligentie ook iets voor uw bedrijf kan betekenen. Het zelf ontwikkelen van KI is niet voor elk bedrijf weggelegd, maar het gebruikmaken van Kunstmatige intelligentie wel. De vraag is dan ook hoe u KI kunt toepassen in een bedrijf zodanig dat het toegevoegde waarde heeft voor uw onderneming en u de kosten kunt terug verdienen. Deze en andere praktische vragen staan centraal bij deze bijeenkomst die samen wordt georganiseerd met de AI-Hub Noord Nederland en met Teqnow.

Na afloop heeft u antwoord op een groot aantal vragen gekregen en heeft u zicht op en de toegevoegde waarde van kunstmatige intelligentie voor het industriële mkb.

In hoeverre de technologie van KI zich terugverdient hangt af van de aard van de onderneming. Machine- en apparatenbouwers kunnen deze technologie zowel in de producten inbouwen als ook in de eigen productieprocessen toepassen, waardoor het doorgaans sneller interessant wordt om zich te verdiepen in de mogelijkheden van deze technologie. Veel van de machines die men in huis heeft beschikken al over een bepaalde vorm van kunstmatige intelligentie. Bij het aanschaffen van nieuwe machines is het voor ondernemers dan ook belangrijk om bij de aanschaf alvast goed na te denken in welke machines (met de daarbij behorende kunstmatige intelligentie) men wil investeren. Daarbij is het ook goed om te beseffen wat men al in huis heeft om daarmee het te behalen voordeel te realiseren. Voor alle bedrijven is het daarom zeker interessant dat ze zelf intelligent kijken naar de eigen producten en processen! Zo is snel te achterhalen waar de potentie ligt om producten of processen te verbeteren. Dergelijke verbeterprocessen beginnen altijd met menselijke intelligentie. Daarna kan worden onderzocht of het zin heeft om deze menselijke intelligentie om te zetten in (of aan te vullen met) een kunstmatige intelligentie. In veel gevallen bieden de huidige productiemachines al mogelijkheden om gebruik te maken van kunstmatige intelligentie.

Programma:
16:30 uur     Inloop
17:00 uur     Start presentaties:
                    Jo van de Put, Adviseur Teqnow van Teqnow/Koninklijke Metaalunie, zal nader ingaan op de praktijk
                    van kunstmatige intelligentie voor het industriële mkb.
                    Bart Beima, Business Developer AI-hub Noord-Nederland, geeft vooral een aantal praktische
                    voorbeelden waarbij KI een rol kan spelen bijvoorbeeld bij de verkoop, planning, energie/co2 reductie,
                    productiviteitsverbetering en onderhoud van je onderneming. Ook gaat hij in op de kosten en wat
                    het oplevert. Daarnaast zal hij informatie delen over zogenaamde 'bouwblokken voor AI' in de (mkb)
                    industrie. 
18:30 uur     Optioneel diner


Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton.
Graag daarbij aangeven of u wilt deelnemen aan het optionele diner na afloop.
Er zijn voor u geen kosten verbonden aan deelname.

Prijs:
Locatie: Van der Valk Hotel Groningen – Hoogkerk Borchsingel 53, 9766 PP Eelderwolde
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Bijeenkomst 'Kunstmatige intelligentie' (Noord), do 9 feb '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven