U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Praktische exportcursus: van order tot levering
donderdag 26 januari '23
tot en met
donderdag 26 januari '23


Op 26 januari 2023 organiseert Koninklijke Metaalunie i.s.m. evofenedex wederom een praktijkgerichte exporttraining, in Nieuwegein. In één dag zal aandacht worden besteed aan alle praktische zaken die u tegenkomt bij een levering buiten de EU.

Uitgebreid aan bod komen o.a. de leveringscondities, de zgn. ICC Incoterms®. De keuze hiervan is bepalend voor wat u moet regelen - uw plichten - maar tegelijk ook waar u controle over heeft. Daarnaast wordt ingegaan op het bepalen van de juiste goederencode, exportdocumenten, het bepalen van oorsprong, transport, het nakijken van invoertarieven, en de basisaspecten van btw bij export. Zo komen dus diverse douanezaken aan bod, waarbij ook het commerciële perspectief wordt meegenomen. Na deze cursus heeft u meer handvaten om een exportorder te verwerken en kent u de aandachtspunten. De praktische exporttraining is speciaal samengesteld voor Metaalunieleden en afgestemd op veel voorkomende vragen.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor allen die betrokken zijn bij het correct verzorgen van de orders en wie daar belang bij hebben, van verkoop, tot (export)binnendienst, controller en directie.

Trainers evofenedex
De training wordt verzorgd door twee trainers van ondernemersorganisatie evofenedex. evofenedex is onze partnerorganisatie op internationaal ondernemen en logistiek. Naast kennis, biedt zij jaarlijks tientallen export- en logistieke trainingen aan door heel Nederland. Na afloop kunt u zich desgewenst verder verdiepen en een aanvullende training volgen bij evofenedex.

Kosten exporttraining voor leden
De kosten voor deze training zijn € 399 euro. Het is een mooie kans om uw kennis over de praktijk van de export te vergroten. De training is in deze samenstelling is niet te volgen bij evofenedex.

Programma 9.30-16.30 uur (Volgorde o.v.b. van wijzigingen)

  • ICC Incoterms® / leveringscondities
  • Exportdocumenten
  • Transport
  • Pauze
  • Douanezaken
  • Oorsprongsdocumenten
Aanmelden en annuleren
Aanmelden kan met de registratiebutton. U kunt hierbij aangeven of u uw inschrijving zichtbaar wilt laten zijn voor andere leden. U ontvangt een automatische bevestiging. De factuur wordt vooraf verstuurd. De training vindt plaats bij Metaalunie, in Nieuwegein en start om 9.30 uur, einde rondom 16.30 uur, met uitloop tot maximaal 17.00 uur. Annuleren kan tot en met 5 januari, hierna zijn 50% van de kosten verschuldigd, en vanaf 17 januari 100% van de kosten.

Informatie
Wilt u meer weten, of heeft u vragen? Neem contact op met mw. Birgit Voorhuis, Adviseur Internationaal Ondernemen, voorhuis@metaalunie.nl, of T: 030-6053344.

Kijk ook bij internationaal ledenvoordeel, in de Kennisbank internationaal ondernemen, of direct op www.evofenedex.nl voor informatie, opleidingen en evenementen.


Prijs:
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Praktische exportcursus: van order tot levering, do 26 jan '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven