U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Online Kennisbijeenkomst normering financiële restwaarde (kapitaalgoederen / maakindustrieproducten)
donderdag 15 september '22
tot en met
donderdag 15 september '22


De financiële principes rondom de circulaire economie voeren in het huidige gesprek en debat veelal nog de ondertoon. Het gaat nog vooral om de techniek en het proces. Financiën zijn slechts een resultaat van eerdere keuzes, terwijl over het algemeen financiële afwegingen doorslaggevend zijn bij beslissingen. Om de transitie naar een circulaire economie te stimuleren is het van belang om de financiële restwaarde genormeerd te bepalen. Hiermee wordt het effect van circulaire keuzes op de business case inzichtelijk.

In opdracht van de Koninklijke Metaalunie, FME en het Ministerie van Economische Zaken is een onderzoek gestart naar een door de markt en overheid gedragen centrale bepalingsmethode voor financiële restwaarde van industrieel vervaardigde producten. Dit heeft geresulteerd in een rekenmodel waarin op productniveau de hergebruikwaarde en op materiaalniveau de recyclingswaarde wordt berekend. De komende periode staat in het teken van het vergroten van de betrouwbaarheid van het rekenmodel door het uitvoeren van pilots.

> Bekijk de infographic met uitleg over het rekenmodel.

In deze kennisbijeenkomst wordt u geïnformeerd over het onderzoek, het rekenmodel en de eerste validatieslag en de vervolgstappen.

> Lees meer informatie in het nieuwsbericht over het rekenmodel.


Locatie Nieuwegein en online!
U kunt op het aanmeldformulier aangeven of u de bijeenkomst online wilt bijwonen.

> Meld u aan met de registratieknop.


Prijs:
Locatie: Online
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Online Kennisbijeenkomst normering financiële restwaarde (kapitaalgoederen / maakindustrieproducten), do 15 sep '22
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven