U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

MIX Noordoost in Hardenberg
woensdag 18 mei '22
tot en met
donderdag 19 mei '22


Kennis en inspiratie opdoen over nieuwe ontwikkelingen


Op 18 en 19 mei 2022 vindt in de Evenementenhal Hardenberg de beurs MIX Noordoost plaats. In een tijd waarin het voor mkb-maakbedrijven belangrijk is om bij te blijven op het gebied van onder meer flexibeler produceren, automatisering, robotisering en digitalisering, biedt deze beurs een goede gelegenheid nieuwe kennis op te doen, kennis en ervaring te delen met collega-bedrijven en deel te nemen aan sessies, workshops en netwerkbijeenkomsten.

De Nederlandse mkb-maakindustrie in Nederland is klantgericht, produceert slim en ondernemers zijn flexibiliteit, creativiteit en doorzettingsvermogen eigen. Maar ontwikkelingen in de markt gaan snel. Uitdagingen als het tekort aan personeel, de klimaatopgave, schaarste aan grondstoffen en de hoge energieprijzen maakt dat de mkb-maakindustrie voor grote veranderingen staat. Kennis op doen over alle verschillende trends en ontwikkelingen waarmee de maakindustrie te maken krijgt is een must, net als het delen van ervaringen. Dat kan tijdens MIX Noordoost.

Koninklijke Metaalunie tijdens MIX Noordoost
Tijdens deze beurs biedt Metaalunie haar leden die als exposant aan de MIX Noordoost deelnemen, ontvangen 5% korting op het deelnemerspakket. Voor meer informatie: https://metaalunie.nl/Diensten/Beurzen/MIX-Noordoost.

Daarnaast worden, samen met diverse partners, lezingen en workshops georganiseerd. Teqnow verzorgt een zestal lezingen over actuele thema’s zoals effectief werkvoorbereiden dankzij digitalisering, hoe kom ik tot een papierloze fabriek en snel en winstgevend robotiseren. Ze geven antwoorden op vragen als ‘moet ik gaan robotiseren?’, ‘wat kan ik automatiseren?’ en ‘welke partners kan ik inzetten om een product te maken?’.

Er is ook gelegenheid met een hapje en drankje te sparren met collega-ondernemers, ervaringen te delen en elkaar inspireren. Daarnaast vinden er veel demo’s van technologieën plaats. Theorie en praktijk ontmoeten elkaar dus op de beursvloer! Voorafgaand aan de beurs biedt Metaalunie een training aan die bedrijven helpt zich nog beter te positioneren op LinkedIn.

MIX Noordoost vindt plaats op 18 en 19 mei 2022 a.s. Het kennisprogramma met actuele thema’s is ook via een livestream te volgen. Meer informatie is te vinden op www.mixnoordoost.nl.


Programma Koninklijke Metaalunie/Teqnow

Woensdag 18 mei 2022
Tijdstip Thema

  • 13.00 - 13.45 uur Productconfigurator: Hoe werkt een productconfigurator en wat kun je ermee?
  • 14.00 - 14.45 uur Enkelstukproductie tegen de kosten van serieproductie: Hoe neem je belemmeringen voor enkelstuksproductie weg?
  • 18.00 - 18.45 uur Geautomatiseerde kwaliteitscontrole van producten De weg naar 100% productkwaliteit
Donderdag 19 mei 2022
Tijdstip Thema

  • 12.00 - 12.45 uur De Papierloze Fabriek: het elimineren van handelingen die geen waarde toevoegen
  • 13.00 - 13.45 uur Effectief werkvoorbereiden: nieuwe mogelijkheden dankzij digitalisering
  • 14.00 - 14.45 uur Robotisering: stapsgewijs van idee naar realisatie De weg naar snel en winstgevend robotiseren
Prijs:
Locatie: Hardenberg
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

MIX Noordoost in Hardenberg, wo 18 mei '22
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven