U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Techport Innovatieversneller – Workshops (Noordwest)
woensdag 19 januari '22
tot en met
woensdag 30 maart '22


“Zie je ook kansen voor verbetering, maar heb je moeite om je opdrachtgever hiervan te overtuigen?”
“Wil je investeren in je productiewijze of in een productverbetering maar heb je onvoldoende zicht op de waarde hiervan.” “Welke nieuwe markten kan ik aanboren en hoe doe ik dat succesvol?”


Zomaar een greep van de vragen die veel ondernemers en MKB-bedrijven uit de maakindustrie hebben als het gaat om innovatie en de toekomstbestendigheid van hun onderneming.


De workshops zijn speciaal bedoeld voor bedrijven die actief zijn in de maak- en onderhoudsindustrie en worden georganiseerd door Techport en Innomics in samenwerking met GO!-NH en de Rabobank.

Waar gaan we mee aan de slag?
De Techort Innovatieversneller bestaat uit een drietal bijeenkomsten waarin we concreet met ondernemers en MKB-bedrijven aan de slag gaan met het op de markt brengen van innovaties en wat daar voor een ondernemer bij komt kijken. Denk hierbij aan de afwegingen die te maken zijn bij het investeren in nieuwe technologie of digitalisering; de opschaling van een beproefde methode bij een klant naar meerdere klanten; de opdrachtgever verleiden om anders te denken; en het vinden van nieuwe interessante markten. We gaan aan het werk met praktische opdrachten en cases uit de maakindustrie en inspirerende voorbeelden uit andere branches. Alle opdrachten kunnen direct toegepast worden op de eigen innovaties, eigen bedrijfsvoering en bestaande en nieuwe klantgroepen.Op de eerste workshopdag wordt ingegaan op methoden zoals “The Lean Startup” en gaan we verschillende waardeproposities opstellen, waarmee inzicht verkregen wordt in de unieke en onderscheidende factoren van jouw eigen innovaties en positie in de markt.

De tweede dag staat in het teken van de klant; welk probleem lossen we voor hen op en hoe stellen we dit probleem centraal? We gaan deze middag verschillende experimenten uitwerken waarmee aannames die wij hebben, getest kunnen worden bij de klant.

Op de laatste workshopdag worden de resultaten van de uitgevoerde experimenten aan elkaar gepresenteerd. Dit geeft veel nieuwe inzichten en vergroot de kans op succes. Ook wordt ingegaan op het verder opschalen van innovaties, zodat bedrijven verder kunnen groeien en meer impact kunnen maken.

Techport – Directie en MT Sessies
Speciaal voor directie en MT-leden wordt op woensdag 2 februari 2022 een boeiende en energieke workshop gegeven van een dagdeel waarbij je het innovatieproces gaat verkennen en ontwikkelen. De vereiste vaardigheden worden aangeleerd om innovatie en transformatie succesvol te organiseren en innovaties te versnellen, zowel top-down als bottom-up. Top-down, door middel van het faciliteren van de innovatiestrategie, innovatie- en portfolio management en governance om ervoor te zorgen dat innovatieprojecten bijdragen aan de innovatiestrategie. En bottom-up, door teams te versnellen met een nieuwe mindset, skillset en toolset. Ontwikkel de beste teams, genereer en voer de juiste ideeën uit en breng innovaties sneller op de markt met een grotere kans van slagen. In een optimale omgeving voor mensen, cultuur en organisatie.

Planning
De workshops vinden op de volgende dagen plaats. Deelname aan de workshops is gratis.

Woensdag 19 januari 2022, van 14:00 uur tot 17:00 uur (fysiek of online)
Kick-off, introductie op Lean startup, inspirerende voorbeelden van product- service-, proces- en businessmodel innovaties. Met de deelnemende bedrijven worden unieke waardeproposities uitgewerkt.
Dit is een herhaling van een eerdere workshops van 3 november jl. voor een nieuwe groep ondernemers en MKB-bedrijven in de maakindustrie.

Woensdag 2 februari 2022 van 14:00 uur tot 17:00 uur (fysiek of online)
Een boeiende en energieke sessie van een dagdeel waarbij senior executives (directie en MT) het innovatieproces verkennen en ontwikkelen. De vereiste vaardigheden worden aangeleerd om innovatie en transformatie succesvol te organiseren en innovaties te versnellen, zowel top-down als bottom-up.

Maandag 7 februari 2022 van 14:00 uur tot 17:00 uur (fysiek of online)
Op zoek naar het probleem van de klant door middel van interviews en experimenten. Handvatten door theorie over klantontwikkeling (Customer Development). Aan de slag met het uitwerken van een uit te voeren experiment.

Woensdag 30 maart 2022 van 14:00 uur tot 17:00 uur (fysiek of online)
Over succesvol opschalen van een innovatie. Presenteren van de resultaten van de uitgevoerde experimenten.

Kortom, ben jij klaar voor de volgende stap in innoveren? Dan zien we je graag tijdens de Techport Innovatieversneller workshops.

> Meld je aan!


Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Techport Innovatieversneller – Workshops (Noordwest), wo 19 jan '22
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven