U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Online training: Werken in Duitsland met ZZP'ers
dinsdag 7 december '21
tot en met
dinsdag 7 december '21Werken met ZZP'ers in Duitsland,
the do's and don'ts!


Let op!
Bij werk in Duitsland gelden andere procedures, regelgeving en verplichte inschrijvingen dan in Nederland. Vrij verkeer van diensten en leveringen is toegestaan, dankzij Europa. Er moet hierbij echter op enkele nationale bepalingen worden gelet.

Waarom deze online training?
Tijdens deze online training gaan we dieper in waarom wij adviseren het werk in Duitsland over te laten aan uw eigen personeel in plaats van het inhuren van een ZZP'er. Over de mogelijkheid om een ingehuurde ZZP'er de grens over te sturen en voor u werkzaamheden uit te voeren zijn de meningen verdeeld. Het is niet eenvoudig om met ZZP'ers als onderaannemer in Duitsland te werken. Er ontstaat al snel het risico op schijnzelfstandigheid. Wanneer de zelfstandigheid van de ZZP'er op de werklocatie ter discussie komt te staan kan het ingewikkeld worden.

Voor wie is deze online training?
Deze online training is een gezamenlijk initiatief van Stichting Nedubex en Koninklijke Metaalunie en is uitsluitend toegankelijk voor leden.

Tijdstip en aanmelden
Het webinar vindt plaats op 7 december van 10.30 – 11.15 uur.

> Meld je nu aan voor deze online training via deze aanmeldpagina.


Vragen of persoonlijk advies?
Nedubex is dé Metaalunie helpdesk voor vragen over het uitvoeren van tijdelijke werkzaamheden in Duitsland. Metaalunieleden kunnen kosteloos eerstelijns advies krijgen. Natuurlijk kunt u ook eerst uw vragen stellen aan de Metaalunie. Dit kan bij het Team ondernemen, Economie en Fiscaliteit, bij mw. Voorhuis, via voorhuis@metaalunie.nl.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op:

- Werken in de EU
- www.nedubex.nl
- Duitse douane – informatie over de wetgeving


Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Online training: Werken in Duitsland met ZZP'ers, di 7 dec '21
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven