U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Webinar: Hoe voldoe ik aan de Veiligheidsladder
vrijdag 15 oktober '21
tot en met
vrijdag 15 oktober '21

De inschrijving is gesloten. Mocht u zich vandaag nog willen inschrijven, stuur dan een mail naar motman@metaalunie.nl voor de link naar het webinar.

Vanaf 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbesteding of contracten; ook wel Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) genoemd. Daardoor hanteren opdrachtgevers vanaf die datum de Veiligheidsladder (ook wel Safety Culture Ladder) om het veiligheidsbewustzijn van bedrijven meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken.

Self-assessment
In aanbestedingen wordt door opdrachtgevers die de Governance Code hebben ondertekend, vanaf 1 januari trede 2 verplicht gesteld voor (onder)aannemers. Op basis van de waarde van het contract en het bijbehorend risicoprofiel (hoog/gemiddeld/laag risico) moet men voldoen aan een bepaalde vorm van verificatie. Het Approved Self-Assessment is een auditvorm die, door de genoemde contractwaarde en het risicoprofiel, waarschijnlijk voor veel van onze leden van toepassing zal zijn.

Het Approved Self-Assessment bestaat uit een Self-Assessment, een GAP-analyse en een actieplan. Het self-assessment is een zelfevaluatie van de veiligheidscultuur, uitgevoerd door de organisatie zelf. Voor het Self-Assessment wordt verplicht gebruik gemaakt van de compacte NEN-vragenlijst. Gekoppeld hieraan is er een online dossier waarin de rapportages geüpload kunnen worden. Deze rapportages geven weer hoe een organisatie zichzelf inschat op het gebied van houding en gedrag op een bepaald thema. De certificerende instelling controleert of het proces op de afgesproken manier is uitgevoerd.

Webinar Veiligheidsladder
Bent u door uw opdrachtgever geïnformeerd over het moeten voldoen aan de Veiligheidsladder of wilt u daar zelf, zonder eis van externen, mee aan de slag?
Doe dan mee aan de door Koninklijke Metaalunie georganiseerde praktische webinar ‘Veiligheidsladder’. In deze webinar wordt ingegaan op het proces dat doorlopen wordt, wat komt kijken bij een self-assessment (de laagste vorm van verificatie) en welke voordelen er zijn voor uw bedrijf. Metaalunieleden hebben doorgaans een risico impact dat laag is gekwalificeerd en uitgaande van de contractwaarde zullen de bedrijven of op moeten gaan voor een Approved Self Assessment of voor de SCL Light. Beide auditvormen krijgen in dit webinar aandacht.

Programma
Deze interactieve webinar vindt plaats op 15 oktober 2021 en duurt van 13:30 tot 15:30 uur en de volgende onderdelen worden behandeld:

Blok 1 – Wat is de essentie van de Veiligheidsladder; werken aan gewenst gedrag
Blok 2 – Inhoud Veiligheidsladder (tredes, audit incl. tabellen NEN, eventueel GCVB/ViA)
Blok 3 – Hoe gaan we van start? (Self Assessment, GAP en PvA)
Blok 4 – Praktijkervaringen (valkuilen, overwegingen)

15:25 uur – 15:30 uur Afsluiting

Aanmelden
Meldt u aan met de nevenstaande aanmeldknop.
Let Op! De link naar de webinar ontvangt u enkele dagen van tevoren.
Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Webinar: Hoe voldoe ik aan de Veiligheidsladder, vr 15 okt '21
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven