U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Masterclass Digital Factory (4 modules) (district Noord)
vrijdag 23 april '21
tot en met
vrijdag 2 juli '21

MASTERCLASS 23 APR - 2 JUL 2021
ONLINE VIA MS TEAMS, 13:00 - 15:00 uur
SMART INDUSTRY


In een Smart Factory werken mens en machine naadloos samen. De machines worden steeds meer en vaker digitaal met elkaar verbonden waardoor ze adaptief en optimaal gebruikt kunnen worden. Hoe kunnen wij de data van de machines, materialen en producten koppelen om slim en foutloos te kunnen produceren? Ook kan deze data worden gebruikt om predictief onderhoud van de machines te realiseren en om fouten en afwijkingen te kunnen identificeren. Met grote vraag naar maatwerk, willen we graag dat de machines adaptief zijn en automatisch geconfigureerd kunnen worden.

Tijdens de Masterclass wordt er kennis gedeeld, discussie gevoerd over kunstmatige intelligentie en controle algoritmes, het nut van Digital Twins en de ontwikkeling van autonome systemen.  

Programma 
De Masterclass bestaat uit 4 modules:

1. Kennismaking en introductie
Van de bedrijven wordt een korte schets verwacht wat hun vraag is en waar de ambities liggen. Vanuit de kennisinstellingen en de Solution Provider zal vast een eerst inzicht gegeven worden van hun bijdragen.

2. De kennissessie
Bayu Jayawardhana, Professor aan de Rijksuniversiteit Groningen geeft een interactieve sessie over de state-of-the-art technologieën in autonome systemen, kunstmatige intelligentie, DigitalTwin en controle algoritmes.

3. De praktijk
Lars de Groot, Managing Director bij Demcon Industrial Systems laat een aantal praktijkvoorbeelden zien. Welke technologieën zijn breed toegankelijk, wat kan je ermee bereiken en hoe kan je stapsgewijs je fabriek steeds slimmer maken. Van voorbeelden waarmee je met heldere industrie standaarden en methodes (OEE, SPC, pareto analyse) kan meten hoe je fabriek draait tot de eerste implementaties van de state of the art technologieën die in de komende jaren steeds toegankelijker gaan worden. Daarbij komen ook Dashboards aan de orde: wat laat je waar zien, operators op de vloer hebben andere informatie nodig dan onderhoudsdienst of management maar alles is wel gebaseerd op dezelfde meet-data.

4. Slot bijeenkomst
Afronding van de Masterclass en terugkoppeling over wat de Masterclass heeft opgeleverd voor de deelnemers.

Tijdens de Masterclass werken de deelnemers aan een eigen roadmap om ook de vervolg stap in beeld te brengen.

Goed om te weten 
- De 4 modules worden online gegeven via MS Teams zolang de corona maatregelen gelden. Zodra weer mogelijk vinden de bijeenkomsten weer fysiek plaats
- Voor een goede voorbereiding van de sprekers wordt er vooraf een Assessment of een intakegesprek afgenomen om de inhoud van de Masterclass goed af te stemmen op de vragen van de deelnemers
- Er is voldoende ruimte voor interactie tussen de deelnemers zodat de deelnemers ook kunnen leren van de ervaringen van collega’s

Data
Vrijdag 23 april van 13:00 - 15:00 uur
Vrijdag 21 mei van 13:00 - 16:00 uur
Vrijdag 18 juni van 13:00 - 16:00 uur
Vrijdag 2 juli van 13:00 - 15:00 uur

Kosten
Deelname aan de Masterclass is gratis.

Doelgroep
Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie. Op basis van je inschrijving wordt er contact met je opgenomen voor een kort intakegesprek.

> Aanmelding


Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Masterclass Digital Factory (4 modules) (district Noord), vr 23 apr '21
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven