U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

MKB-webinar 'Financiele regelingen en support in coronatijd' (district Oost)
dinsdag 9 maart '21
tot en met
dinsdag 9 maart '21

Op initiatief van MKB Twente organiseren Ondernemend Twente en Provincie Overijssel op 9 maart een webinar over de financiële regelingen en andere support voor MKB bedrijven. Denk hierbij aan provinciale subsidieregelingen en een MKB-voucher die bedrijven ondersteunen in deze Coronatijd. Maar we besteden ook aandacht aan andere regelingen en support om kansen te benutten voor een duurzame toekomst. 

We bieden je in twee rondes praktische informatie over het gebruik maken van deze subsidies, vouchers, regelingen en support op de volgende thema’s:

  • Duurzaamhei
  • Arbeidsmarkt
  • Digitalisering & Innovatie
  • Familiebedrijven
  • Retail & horeca
  • Europese subsidies
  • Mobiliteit

In deze sessies wordt direct duidelijk voor wie het aanbod is, aan welke voorwaarde je moet voldoen en wat het je kan opleveren.

Online programma 9  maart 2021
18:30 – 19:00 uur: Inleidend gesprek tussen MKB Twente voorzitter Albert van Winden en gedeputeerde Eddy van Hijum. Gevolgd door een korte pitch van Novel-T, Oost NL en de Twentse ondernemersadviseurs.
19:00 – 19:20 uur: Ronde 1 breakoutsessies
19:30 – 20:00 uur: Ronde 2 breakoutsessies

Breakoutsessies

DUURZAAMHEID
Denk je aan het verduurzamen van je bedrijf of productieproces? In deze sessie nemen we je mee in de subsidies, regelingen en programma’s op het gebied van duurzaamheid. We informeren je over regelingen voor energie, de koplopersaanpak en wat we bieden voor toekomstbestendige bedrijventerreinen.

ARBEIDSMARKT
Investeren in nieuwe kennis en vaardigheden was nog nooit zo belangrijk als nu. Door de ontwikkeling van nieuwe technologieën en digitalisering verandert de inhoud en beschikbaarheid van werk. In deze sessie nemen wij je mee in provinciale, regionale en landelijke regelingen die gericht zijn op de duurzame inzetbaarheid van human resources.

DIGITALISERING & INNOVATIE
Juist in tijden van grotere verandering, moet je investeren in vernieuwing. Om ondernemers daarbij te ondersteunen, biedt de provincie diverse subsidiemogelijkheden op het gebied van innovatie en digitalisering. En is er vanuit innovatiepartners support om deze innovatie gericht op gang te krijgen.

FAMILIEBEDRIJVEN
Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Twentse economie. Daarom zijn er verschillende provinciale regelingen specifiek gericht op familiebedrijven en het ondersteunen bij een duurzame toekomst. Daarnaast komen ook regelingen aan de orde die gericht zijn op het brede mkb, waar familiebedrijven vanzelfsprekend ook gebruik van kunnen maken.

RETAIL & HORECA
De detailhandel ondervindt misschien wel de grootste hinder van de huidige maatregelen. En worden meer dan ooit aangesproken op hun innovatievermogen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten we in deze sessie zien hoe je concreet gebruik kunt maken van regelingen en samenwerkingen.

EUROPESE SUBSIDIES
Binnen de Europese Unie zijn diverse subsidies beschikbaar voor bedrijven gevestigd in de EU. In deze breakoutsessie geven we een beeld van hoe deze Europese subsidies werken. Welke verschillende regelingen zijn er en bij wie kan ik terecht voor meer uitleg?

MOBILITEIT
Werk ik thuis, pak ik de fiets en of ga ik met het OV? De coronamaatregelen maken ons meer bewust van ons reisgedrag, en dat willen we graag na Covid-19 vasthouden. De provincie biedt financiële ondersteuning voor werkgevers bij het opstellen van een thuiswerkplan post-corona. Ook voor het verbeteren en duurzamer maken van het vervoer van goederen zijn er mogelijkheden.

Praktische informatie
Datum: 9 maart 2021
Tijdstip: 18.30 – 20.00 uur
Locatie: online

> Aanmelden.


Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

MKB-webinar 'Financiele regelingen en support in coronatijd' (district Oost), di 9 mrt '21
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven