U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Webinar Export en betaling: Letter of Credit voor beginners
maandag 26 oktober '20
tot en met
maandag 26 oktober '20Exporteer je en heb je onzekerheid over de betaling? Misschien biedt het betaalinstrument ‘Letter of Credit’ voor u uitkomst. Komende maanden organiseren we 3 webinars over Letter of Credit (L/C), op 3 verschillende niveaus’: basis, gevorderden en een afsluitende Masterclass.

Wat is een L/C? De Nederlandse vertaling voor L/C is kredietbrief. Het is een internationaal betaalinstrument, dat de verkoper betalingszekerheid biedt nog voordat hij de goederen heeft geleverd. Zodra de goederen op transport zijn, dient de verkoper de documenten in bij zijn bank. Uitbetaling volgt, zodra de documenten zijn goedgekeurd. Voor de koper is een L/C een zekerheidsinstrument, waarmee hij bewerkstelligt dat de verkoper tijdig levert.

Een L/C biedt dus zekerheid aan beide partijen. Zeker wanneer je elkaar onvoldoende kent of het van overheidswege is vereist, is dit een uitgelezen oplossing

Inhoud
Elk webinar begint om 16.00 uur en duurt 45 minuten. Tijdens het webinar wordt ingegaan op praktijkgevallen van mkb bedrijven in de metaal. De webinars worden gegeven door Marloes Wittebroek en Hans Noordzij. Marloes is directeur van Elceco. Zij is gespecialiseerd in de afhandeling van L/C’s voor exporterende bedrijven en wordt regelmatig ingehuurd door leden van Metaalunie. Hans komt uit de financiële wereld en is een ervaren gastdocent.

Data
De webinars vinden plaats op:

  • 26 oktober: Webinar met basis uitleg over LC als betaalinstrument
  • 17 november: Webinar voor ervaren importeurs en exporteurs
  • 3 december: Masterclass voor gevorderden
Aanmelden
Meld u gratis aan met de nevenstaande registratieknop. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De webinars staan open voor alle bedrijven. Lidmaatschap Metaalunie is niet vereist.

Aanvullende informatie

Geen ervaring of juist ervaren? Heb je totaal geen ervaring met betalingen bij export? Dan adviseren wij u de gehele serie te volgen. Op 26 oktober leer je aan de hand van een echte casus de grondbeginselen van het werken met een L/C. Wat is het, hoe werkt het, wat moet je doen en wat moet je laten?

Tijdens het webinar op 17 november worden ervaringen uitgewisseld: “Uiteindelijk heb ik wel mijn geld ontvangen, maar het was wel een gedoe!”. In deze module leer je het L/C naar je hand te zetten. Hoe leg je je eigen voorwaarden duidelijk uit aan je klant? Wat is belangrijk om op te nemen en wat kan je weglaten? We gaan aansturen op directe betaling bij aanbieding documenten.

Tijdens de Masterclass voor gevorderden op 3 december wordt nagegaan of je alles uit een L/C haalt. In de masterclass wordt ingegaan op vragen als ‘Hoe voorkom ik voorbehouden van de bank? Hoe zorg ik ervoor dat er geen onuitvoerbare voorwaarden in het L/C komen te staan? Hoe kan ik lering trekken uit eerder gemaakte fouten? Hoe optimaliseer ik het interne proces tussen de financiële afdeling, verkoop en logistiek?’ Het komt allemaal aan de orde in deze module!

Powered by SMITZH
Het programma SMITZH (Smart Manufacturing: Industriële Toepassing in Zuid-Holland) is opgezet om maakbedrijven in Zuid-Holland te ondersteunen bij het slimmer maken van hun productie. Zodat die bedrijven meer, beter, sneller en betrouwbaarder kunnen produceren met hetzelfde personeel en daarmee hun concurrentiepositie verbeteren. Metaalunie is partner van SMITZH.
Prijs:
Locatie: ntb.
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Webinar Export en betaling: Letter of Credit voor beginners, ma 26 okt '20
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven