U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Geannuleerd: Jaarvergadering op locaties! Drive-thru Noordoostpolder (Oost)
dinsdag 29 september '20
tot en met
dinsdag 29 september '20

De huidige corona omstandigheden hebben de organisatie doen besluiten de jaarvergadering te annuleren.SLIM en SMART en SAMEN
Niets is zo blijvend als verandering


De wereld staat op z’n kop: we werken meer online dan ooit, wonen we webinars bij en is videoconferencing bijna normaal. Het lijkt er op dat het ‘oude vertrouwde’ nog niet zo maar terug komt. We leven inmiddels in een bijzondere tijd, met bijzondere uitdagingen die om bijzondere oplossingen vragen. En willen we niet wennen aan het nieuwe normaal van afstand houden, niet meer handen schudden, etc.

Maar ook in de 1,5 meter economie werkt de maakindustrie door! En is er ook behoefte om juist nu wel zaken met elkaar te delen. En willen we elkaar weer zien en spreken. En dat doen we op 29 september a.s. met een drive-thru op de grens van oud en nieuw land. Volgens de regels van het nieuwe normaal en op locatie in de regio!

Deze jaarvergadering staat in het teken van SLIM, SMART en SAMEN. Deze crisis maakt duidelijk hoe belangrijk het is om samen te werken, los van niveaus en allerlei andere grenzen. Succesvol samenwerken en nieuwe technologie is nodig om wendbaar en innovatief te zijn en te blijven.

Maximaal aantal deelnemers / beschikbare plaatsen: 90

Programma

 • 14.00 uur Ontvangst leden bij de diverse bedrijven in de Noordoostpolder
  • Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum NLR, Marknesse
  • Machine Constructies Marknesse/MCM
  • Dyntes Techpark, Marknesse
 • 14.15 uur In het nieuwe normaal gaan we digitaal: welkom door het districtsbestuur
 • 14.30 uur Start eerste ronde bedrijfsbezoeken bij NLR en MCM

  Start eerste presentatie ‘De Kracht van Technologie tijdens Corona’
  Een inspirerend verhaal over technologie, menselijkheid en nieuwe kansen
  Jarno Duursma, trendwatcher en futuroloog Studio Overmorgen, Dyntes Techpark


 • 15.30 uur Wisselen locaties
 • 15.45 uur Start tweede ronde bedrijfsbezoeken bij NLR en MCM

  Start tweede presentatie ‘De Kracht van Technologie tijdens Corona’
  Een inspirerend verhaal over technologie, menselijkheid en nieuwe kansen
  Jarno Duursma, trendwatcher en futuroloog Studio Overmorgen bij Dyntes Techpark


 • 16.45 uur Naar centrale locatie Hotel Zwarte Water, De Vlakte 20 Zwartsluis
 • 17.00 uur Ontvangst met drankje
 • 17.30 uur Jaarvergadering district Oost
 • 18.30 uur Afsluiting met netwerkbuffet
Agenda Jaarvergadering Koninklijke Metaalunie district Oost

 1. Opening door de voorzitter district Oost, Auke Sjoerd Tolsma
  Interview beide voorzitters aan de hand van diverse ontwikkelingen in de sector, Corona, Omdenken, etc.
 2. Kort overzicht van de activiteiten in 2019 en 2020
 3.  Overzicht van de activiteiten in de diverse beleidscommissies
 4.  Bestuursverkiezing: *) Er zijn geen aftredende en herkiesbare bestuursleden. Er resteert nog één vacature.
 5. Bondsraadverkiezing:
  Aftredend en herkiesbaar is:
  Dhr. T. Pasterkamp, Pasterkamp Metal Sheet Solutions
  Voorstel nieuwe bondsraadsleden:
  Hans Eric Veldkamp, Veldkamp Apparaten Staphorst
  Rutger Flim, Boes Lastechniek Almelo
  Er resteren nog twee openstaande vacatures.
  Er heeft zich helaas nog niemand gemeld voor de openstaande vacatures.
 6.  Rondvraag
 7. Sluiting
* (Tegen)kandidaten kunnen worden gesteld, deze behoeven de ondersteuning van vijf gewone Metaalunieleden. De kandidatuur dient minimaal een week voor de vergadering schriftelijk bij de secretaris te worden ingediend.

Meer informatie

Koninklijke NLR

Koninklijke NLR is al meer dan 100 jaar de ambitieuze kennisorganisatie met de diepgewortelde wil om te blijven vernieuwen. Vanuit die drijfveer maken wij de wereld van transport veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever. En ook de komende 100 jaar kijken we vooral vooruit. Samen met onze partners mogen wij vorm geven aan de boeiende wereld van morgen. We staan op de drempel van baanbrekende innovaties. Maar plannen en ideeën komen pas in beweging wanneer ze goed gevoed worden met de juiste energie. En het bijzondere is, die bron is nog exact hetzelfde als in 1919 toen we begonnen. Die drijvende kracht, dat is de kennis van NLR.

Koninklijke NLR maakt lucht- en ruimtevaart duurzamer, veiliger, efficiënter en effectiever. De innovatieve oplossingen en praktische adviezen versterken de concurrentiekracht van het bedrijfsleven en dragen bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. NLR werkt op objectieve wijze, voor en mét het (inter)nationale bedrijfsleven en overheidsinstanties. NLR is hier de verbindende schakel tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid.
NLR is lid van het Innovatiecluster Noordoostpolder en is een van de fieldlabs binnen de Smart Industry Hub Noordwest. Thema is Additive Manufacturing.

MCM


Machine Constructies Marknesse is al meer dan 25 jaar dé solide en betrouwbare partner in hoogwaardig metaal voor opdrachtgevers door heel Nederland. Gestart in 1922 door de eigenaren Cor van Vilsteren en Mark Hilderink. Bij MCM wordt maatwerk geproduceerd in onderdelen en constructies van staal, RVS en aluminium. Gedragen door het team staan innovatie en flexibiliteit voorop in de ontwikkeling van plaatwerk, verspaning en constructie. Alles onder één dak, want de kracht zit juist in de combinatie. Bij MCM wordt gesproken over de verbinding tussen halffabricaat en machine én tussen mens en metaal.

Vanuit Marknesse worden hoogwaardige metalen halffabricaten, zowel serieel als projectmatig geproduceerd. Zowel voor de algemene machinebouw, maar ook voor de agrarische sector, de tuinbouw, de papierindustrie en de afvalverwerking. Daarnaast levert MCM speciale producten in o.a. de maritieme markt en lucht- en ruimtevaart.

MCM is lid van het Innovatiecluster Noordoostpolder dat in 2019 gestart is met 9 bedrijven in de maakindustrie. In januari 2020 is MCM uitgeroepen tot het beste leer bedrijf van ROC Friese Poort Emmeloord en daarmee ook genomineerd voor de STAR-Award van ROC Friese Poort, de verkiezing waarbij uitblinkende studenten, docenten, en BPV-bedrijven van ROC Friese Poort in de schijnwerpers worden gezet. Sinds juni 2020 is MCM gevestigd in het nieuwe pand aan de J.Marisstraat in Marknesse

DYNTES Tech Park
Verscholen in het inspirerende Waterloopbos bij Marknesse, in de Noordoostpolder, midden tussen gerenommeerde (inter)nationale bedrijven en instellingen, is DYNTES (DYNamic TEchnologieS) gevestigd. Een tech park met een rijke historie door hoog innovatieve ontwikkelingen van onder andere het Waterbouwkundig Laboratorium en het Geomatics Business Park. Sinds de laatste jaren door techbedrijven welke bezig zijn met de ontwikkelingen van nieuwe materialen en technieken zoals bijvoorbeeld sensortechnologie, composiettechnologie, robottechnologie, remote sensing.

DYNTES Tech Park is als vestigingsplaats een toplocatie voor bedrijven en kennisinstituten. De combinatie van gerelateerde specialistische kennis, moderne faciliteiten, beschikbare netwerken en het profiteren van de vele synergievoordelen, heeft geresulteerd in een optimaal vestigings-klimaat voor ambitieuze en innovatieve tech bedrijven en kennisinstellingen.
Het delen van kennis, innovaties en inzicht in (internationale) marktsegmenten, de thematische benadering en de daaruit voortvloeiende mogelijkheden voor samenwerking, maakt het DYNTES Tech Park tot een perfecte hotspot, met voldoende ruimte voor nieuwe ambitieuze en innovatieve ondernemers.

 


Prijs:
Locatie: Noordoostpolder
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Geannuleerd: Jaarvergadering op locaties! Drive-thru Noordoostpolder (Oost), di 29 sep '20
 • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven