U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Rondetafel Circulaire Maakindustrie (district Oost en Gelre)
woensdag 10 juni '20
tot en met
woensdag 10 juni '20

BOOST en CIRCLES organiseren een middag vol met kansen voor ondernemers in de maakindustrie, om concrete stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering of kennis met elkaar te delen.

Achtergrond
De transitie naar een (meer) circulaire economie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verlagen van de milieufootprint en het grondstofgebruik van onze economie. In een Circulaire Maakindustrie worden producten en onderdelen niet weggegooid of laagwaardig gerecycled, maar na controle en bewerking, opnieuw hoogwaardig ingezet. Dit betekent een ingrijpende verandering van de huidige wijze van produceren en verkopen. Ontwerpen gericht op een optimale levensduur. Producten die zich elke keer weer kunnen aanpassen, zodat ze voor de gebruiker relevant blijven. En als het niet meer anders kan, bruikbare en waardevolle metalen zo zuiver mogelijk terugwinnen.

Doel van de rondetafel Circulaire Maakindustrie
De rondetafel Circulaire Maakindustrie is er voor bedrijven in de maakindustrie in Gelderland en Overijssel die werk willen maken van circulair produceren. Met 6 kansen voor jouw onderneming:

1. Klanten willen circulair
2. Inspiratie voor innovatie
3. Versterken van ketensamenwerking
4. Minder grondstofrisico’s
5. Kostenbesparing
6. Voorlopen op regelgeving

Waarom komen?
De circulaire economie biedt jouw bedrijf kansen om zich te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met nieuwe businessmodellen, nieuwe ontwerpen en vaak ook nieuwe samenwerkingen. Circulair doe je voor de toekomst van jouw bedrijf en van onze kinderen. Circulair zorgt voor een efficiënter gebruik van grondstoffen. Het is dé nieuwe manier van werken, dus doe mee!

Programma 
 • 15.00 uur  Ontvangst
 • 15.15 uur  Welkomstwoord
  door Martin Ruiter (directeur QING Groep), CIRCLES en Arjan Ester (directeur Aebi Schmidt), BOOST
 • 15.20 uur  De rondetafel Circulaire Maakindustrie – wat kun je verwachten
  door Christian Lorist (CIRCLES) en Robin Burghard (BOOST)
 • 15.25 uur  Project in de schijnwerpers: 3D-Print-Platform
  Een verstandig gebruik van materialen begint vanzelfsprekend bij het ontwerpproces. 3D-Printing biedt radicaal andere mogelijkheden om componenten en producten te ontwerpen, waarbij centraal staat dat een aanzienlijke reductie van materiaalgebruik het gevolg kan zijn, onder gelijkblijvende constructieve en functionele eigenschappen. Waar 3D-printen in kunststoffen al geruime tijd zijn intrede heeft gedaan, is ook het metaalprinten in toenemende mate een industrieel proces aan het worden. K3D neemt u mee in het 3D-printproces, wat het 3D-printen voor Kaak Groep heeft betekend en hoe K3D andere bedrijven de mogelijkheid biedt om de techniek te ontdekken en implementeren. We starten met een rondleiding bij de 3D-printer, waarna we je meer vertellen over de demonstratieregeling die we vanuit de rondetafel willen starten.
 • 16.30 uur  Rondetafels – kennis delen, kennis gebruiken en projecten starten
  - Tafel 1: Ketensamenwerking organiseren
  - Tafel 2: Hoe en wat van circulaire materiaalpaspoorten in de maakindustrie
  - Tafel 3: Circulaire Businessmodellen
  - Tafel 4: Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie
  - Tafel 5: Circulaire industrie
  - Tafel 6: Als je circulair wilt worden of wilt besparen moet je eerst weten waar je iets weggooid. Hoe breng je dat in kaart?
 • 17.15 uur  Wrap up: inventarisatie vervolgstappen en thema’s voor de volgende ronde tafelbijeenkomst
 • 17.30 uur  Netwerken onder het genot van een drankje en hapje

Locatie: K3D, Varsseveldseweg 20a, Terborg

Voor geïnteresseerden
Na afloop van de ronde tafel vindt in Klarenbeek het Captains Dinner voor eindverantwoordelijken van maakbedrijven plaats. Beide bijeenkomsten zijn op elkaar afgestemd en in gemeenschappelijkheid georganiseerd met BOOST.

De week van de Circulaire Economie
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van De Week van de Circulaire Economie; de landelijke campagneweek voor de circulaire economie. De Week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die circulaire voorlopers zijn. Goede voorbeelden worden getoond, circulaire voorlopers ontmoeten elkaar, circulaire zoekers kunnen aan de slag met concrete handvatten. > Meer informatie.

Aanmelden
Aanmelden via www.circles.nu.

Prijs:
Locatie: K3D, Varsseveldseweg 20a, Terborg
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Rondetafel Circulaire Maakindustrie (district Oost en Gelre), wo 10 jun '20
 • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven