U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Slotbijeenkomst INTERREG V project 'Dubbele kwalificering = dubbele kansen'
maandag 11 november '19
tot en met
maandag 11 november '19

Tijdens deze bijeenkomst met de titel “Vakmensen in de regio – opleiden, doorleren, binden” worden de resultaten van het onderzoek op het gebied van de grensoverschrijdende erkenning van beroepsdiploma’s gepresenteerd. Er zijn vier technische beroepen met elkaar vergeleken waaronder die van Allround Verspaner en Allroud Constructiemedewerker en dit levert interessante resultaten op.

Als gasten zijn aanwezig Birgit Honé, minister voor Europese en Federale zaken en voor regionale ontwikkeling van de deelstaat Nedersaksen, en Tijs de Bree, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Samen met hen en vertegenwoordigers uit politiek, onderwijs en economie uit de grensregio wordt gesproken over de kansen voor een gezamenlijke grensoverschrijdende opleidings- en arbeidsmarkt en hoe we vakmensen aan de Duits-Nederlandse grensregio kunnen binden.

Verder zal Lambert Teerling zijn nieuwste publicatie omtrent beroepsvergelijkingen in de bouwsector presenteren. Ook Lena Clausen van de IHK in Flensburg is aanwezig om haar Duits-Deens project te presenteren omtrent grensoverschrijdend opleiden.

> Programma.

> Aanmelden via m.wohlrabe@alfa-college.nl, o.v.v. slotbijeenkomst Nordhorn, uw naam en organisatie.

 

Prijs:
Locatie: Manz saal, NINO Hochbau in Nordhorn
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Slotbijeenkomst INTERREG V project 'Dubbele kwalificering = dubbele kansen' , ma 11 nov '19
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven