U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Consultdag: Werken in Duitsland
maandag 11 november '19
tot en met
maandag 11 november '19

Op 28 oktober én 11 november 2019 organiseert Koninklijke Metaalunie een consultdag, voor vragen over het uitvoeren van (montage) projecten in Duitsland. U kunt voor deze dag een kosteloos, individueel consult inplannen met een expert.

Eén Europa, en toch zijn er wel wat zaken die u moet regelen als u producten of diensten levert of montage- of bouwwerkzaamheden in Duitsland gaat verrichten. Misschien heeft u al projecten uitgevoerd in Duitsland en loopt u tegen knelpunten aan en zoekt u naar een oplossing? Of overweegt u om projecten in Duitsland te gaan realiseren, maar weet niet welke procedures gevolgd dienen te worden en hoe u zich dient voor te bereiden.
U kunt de meest uiteenlopend vragen over het leveren aan, en werken in Duitsland stellen, zoals: moet ik me ergens melden, voldoet een Nederlandse bedrijfsinschrijving in Duitsland , mogen ZZP-ers en uitzendkrachten in Duitsland werken, moet ik belasting betalen in Duitsland, is oprichting van een GmbH nodig, zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing enz.

U kunt deze dag terecht bij Bert van der Laan, ervaren specialist voor werken in Duitsland, adviseur bij Stichting Nederlands Duitse Bouwexport. In een persoonlijk gesprek kunt u al uw vragen op tafel leggen. Bert treedt op als uw sparringpartner en adviseur en zoekt samen met u naar wegen die u vooruit helpen om een project in Duitsland te kunnen realiseren.

Stichting Nederlands-Duitse-Bouwexport, kortweg Nedubex, is opgericht door uitvoerende, producerende en adviserende bedrijven uit de bouw-, metaal-, installatie- en vastgoedsector die activiteiten (willen) ontplooien in Duitsland. Het blijkt dat de complexiteit in regelgeving een grote drempel vormt voor de individuele ondernemer. Daarom is juist voor praktische oplossingen en begeleiding Nedubex in 1994 opgericht. Meer informatie kunt u vinden op www.nedubex.nl.

Aanmelden en locatie
Consulten duren 45 minuten en zijn kosteloos. U kunt een afspraak inplannen bij de Adviseur Internationaal Ondernemen, mw. Birgit Voorhuis, Adviseur Internationaal Ondernemen, voorhuis@metaalunie.nl, of T: 030-6053344. De consultdagen vinden plaats bij Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, in Nieuwegein.

Twijfelt u of dit iets voor u is? Neem gerust contact op.

Let op: op deze dag is er ook een exportconsultdag en kunt u uw exportvraagstukken bij export deskundige Linda van den Broek van Xportwise neerleggen. U vindt hier meer informatie. Deze exportconsultdag vindt de komende tijd plaats op 28 oktober, 11 november en 11 december.
Prijs:
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Consultdag: Werken in Duitsland, ma 11 nov '19
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven