U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Netwerkbijeenkomst over talent en leiderschap
donderdag 10 oktober '19
tot en met
donderdag 10 oktober '19

Als afsluiting van Meet the Northern Industry bent u welkom om deel te nemen aan een bijzondere netwerkbijeenkomst. Als we succesvol willen zijn in het buitenland hebben we ook goede talenten nodig. Tijdens de netwerkbijeenkomst vanaf 16.00 uur staat het werven van talent, zowel nationaal als internationaal centraal en wordt het initiatief Make it in the North toegelicht door Maartje de Jonge. Verder staan we stil bij het leiderschap dat bedrijven nodig hebben. De essentie van leiderschap in organisaties is om helder doelen te stellen en individuen en het collectief te stimuleren en te faciliteren om die doelen te bereiken.

Ook in het MKB is leiderschap een belangrijk thema, op alle niveaus. Keuze te over: inspirerend, dienend, visionair, coachend, directief, transactioneel, krachtgericht, transformationeel, ... - het duizelt. Maar, wat past bij jouw organisatie; hoe herken je de juiste kwaliteiten bij mensen in je organisatie; en vervolgens, hoe ontwikkel je hun leiderschap? Op je eigen intuïtieve oordeel afgaan is een valkuil. Testen blijken beperkt van waarde. ‘Kroonprinsen’ eng. Iedereen op cursus? Ook dat nut is beperkt. Het blijkt dat informeel leiderschapsgedrag dat ontstaat in vrije werksituaties een belangrijke aanwijzing kan zijn dat die persoon het in zich heeft om verder te groeien in die rol. Dr. P.J.M.D. (Peter) Essens, Directeur Expertisecentrum HRM & Organizational Behavior van de Rijksuniversiteit Groningen gaat in op hoe je leiderschapsontwikkeling op die manier praktisch kunt organiseren waarbij hij ook zal stilstaan bij medewerkersbetrokkenheid.

Programma
  • 15.30 – 16.30 uur: inloop en bezoeken Meet the Northern Industry en start Netwerkbijeenkomst met de Koninklijke Metaalunie, de leden van de Friese Exportclub en Exportclub Noord, de deelnemers MNi2019, de participerende partijen van MNi2019 en het buitenlandnetwerk. Mogelijkheid tot het leggen van contacten.
  • 16.30 uur: Toelichting door Maartje de Jonge op het nieuwe platform en website Make it in the North. Dit is hét nieuwe platform dat kennisinstellingen en bedrijfsleven met elkaar verbindt en het biedt Metaalunie-leden de mogelijkheid van een ‘nieuwe vijver’ om uit vissen als het gaat om talent voor de eigen onderneming.
  • 16.45 uur: Dr. Peter Essens over leiderschapsstijlen en het verbeteren van de medewerkersbetrokkenheid binnen organisaties. 
  • 17.30 uur: Netwerkbuffet
  • 19.00 uur einde bijeenkomst

Aanmelding via mail: g.jager-smit@gjssupport.nl.

 

Prijs:
Locatie: Health Hub Roden, 1e Energieweg 13, 9301 LK Roden
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Netwerkbijeenkomst over talent en leiderschap, do 10 okt '19
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven