U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Veiligheid op de werkvloer (district Noord)
donderdag 16 mei '19
tot en met
donderdag 16 mei '19Veilig werken op de werkvloer is voor u een herkenbaar, actueel en noodzakelijk thema.
Wie kent de volgende situatie niet? Al best wel lang werken uw en uw mensen op dezelfde manier en eigenlijk gaat het goed. Kan veiligheid op de werkvloer ook anders? Het is goed om stil te staan bij dit actuele thema en waar kunnen we dat beter doen dan op de locatie waar veiligheid voorop staat en alles in het teken staat van veilig werken?


Op 16 mei a.s. staat het thema ‘Veiligheid op de werkvloer’ centraal tijdens onze ochtendbijeenkomst bij Aardgasbuffer Zuidwending.


Verbetercoach Gunther Kerkhoven van 5xBeter werkt samen met Rene van Beers (Unispect BV) aan veilig en gezond werken in Noord- en Oost-Nederland. Gunther Kerkhoven zal namens het gezamenlijke project ‘5xbeter’ u verder informeren over de thema’s van de Arbocatalogus voor de Metaalbranche. Hierin komen diverse instrumenten en hulpmiddelen voorbij die ingezet kunnen worden op het gebied van lasrook, schadelijk geluid, oplosmiddelen, machineveiligheid, fysieke belasting en nieuwkomers. Met als doel het werken in de Metaalbewerking en Metalektro nog veiliger en gezonder te maken.

Maar we starten de bijeenkomst met een presentatie van Rocco van Dijk over de Aardgasbuffer Zuidwending en Energystock. Hij zal met name ingaan op de techniek van de Aardgasbuffer en het overal aanwezige aspect van veiligheid. Vervolgens kunnen we tijdens de rondleiding over het terrein ervaren wat dit betekent in de praktijk.

Programma
 • 09.00-09.15 uur / Inloop met koffie/thee
 • 09.15-10.00 uur / Presentatie ‘Aardgasbuffer Zuidwending en EnergyStock’
  Rocco van Dijk, plantmanager en hoofd Mijnbouwinstallaties
 • 10.00-10.15 uur / Omkleden
 • 10.15-10.50 uur / Rondleiding over het terrein
 • 10.50-11.00 uur / Omkleden
 • 11.15-12.00 uur / Presentatie ‘5xbeter: Veiligheid op de werkvloer’
  Tips en praktische hulpmiddelen op een rijtje
  Gunther Kerkhoven, Verbetercoach bij het project 5xbeter
 • 12.00-13.00 uur / Lunch
 • 13.00 uur / Einde bijeenkomst

Locatie: Aardgasbuffer Zuidwending, Zoutweg 3, Poort 3A Veendam
Tijdstip: 9.00 – 13.00 uur
Kosten: Kosteloos (Legitimatie meebrengen is verplicht!)

Aanmelden
U kunt zich aanmelden met de nevenstaande registreerknop. Uw deelname wordt automatisch bevestigd.

Enkele praktische aandachtspunten voor het bezoek aan EnergyStock
Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is 30 personen. Legitimatie meebrengen is verplicht. Telefoons en andere elektronica zijn niet toegestaan op locatie, verzoek dit dus in bus/auto te laten. Iedereen moet zich zelfstandig en zonder hulpmiddelen kunnen voortbewegen. U wordt verzocht uw auto achterwaarts in het parkeervak te parkeren.

Over EnergyStock
In Zuidwending ligt een aardgasopslag in ondergrondse zoutlagen. EnergyStock B.V. (een 100% dochter van Gasunie) heeft hier vijf cavernes en een bovengrondse installatie in gebruik. Het aardgas in de cavernes wordt voornamelijk gebruikt om het verschil tussen de vraag naar en het aanbod van aardgas op te vangen. Aardgasbuffer Zuidwending draagt op die manier bij aan het comfort van vrijwel iedereen.

5xbeter - IJzersterk voor veilig werk is een samenwerking tussen vijf partijen: Koninklijke Metaalunie, FME, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. 5xbeter zet zich in voor veilig en gezond werken in de Metaalbewerking en Metalektro.Op de 5xbeter website vindt u relevante informatie op arbo-gebied terug over de wettelijke verplichtingen in de branche. Ook vindt u tools om de huidige arbeidsomstandigheden in uw bedrijf daarop te laten aansluiten.

Deze bijeenkomst wordt ook aangeboden in een reeks van P&O cafés die in 2019 worden georganiseerd door de scholingsfondsen OOM en A+O Metalektro, de branche -organisaties Koninklijke Metaalunie en FME en de vakorganisaties FNV, CNV en De Unie en het Opleidingsbedrijf Metaal/OBM.


Prijs:
Locatie: Aardgasbuffer Zuidwending, Zoutweg 3, Poort 3A Veendam
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Veiligheid op de werkvloer (district Noord), do 16 mei '19
 • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven