U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

VS Consultdag en Ronde Tafel bijeenkomst 'Succesvol zakendoen in de VS'
dinsdag 18 september '18
tot en met
dinsdag 18 september '18


Op dinsdag 18 september a.s. organiseert Koninklijke Metaalunie in samenwerking met het Amerikaanse advocatenkantoor Thorelli & Associates (Chicago) en het Accounting en Consulting bureau International Management Solutions, Inc. (Brussel, Chicago), de VS Consultdag en Ronde Tafel bijeenkomst 'Succesvol zakendoen in de VS'.

Tussen 11.30 en 13.00 uur zullen het Advocatenkantoor Thorelli & Associates en accountant-en consulting bureau IMS u vertellen over de succesfactoren en valkuilen bij het zakendoen met de VS. Onderwerpen als (product)aansprakelijkheid, vestiging opzetten, strategie, belastingen en visa komen aan de orde. Deze bijeenkomst is ideaal zowel als u zich oriënteert op de Amerikaanse markt, als ook om verder te groeien op deze markt. Tijdens de netwerklunch van 13.00 tot 13.45 uur kunt u ervaringen uitwisselen en contacten leggen met andere ondernemers die zakendoen in de VS, en met de sprekers.

Programma 
11.00- 11.30 u inloop, 11.30-13.00 u Ronde Tafel, +-13.00-13.45 u netwerklunch
Meer informatie over de sprekers: www.thorelli.com en intlms.com.

Thorelli & Associateszal spreken over: 
 • Strategie – ontwikkelen van marktaandeel 
 • Starten op deze markt – algemene risico’s
 • (Product)aansprakelijkheid issues
 • Intellectueel eigendom beschermen
 • Juridische aspecten bij het leveren of monteren in de VS 
 • Wanneer is het interessant en vestiging op te zetten wat komt erbij kijken 

IMS accountant & consulting bureau zal spreken over:

 • Belangrijke ontwikkelingen Amerikaanse belastingen voor exporteurs (Sales tax)
 • Fiscale zaken bij opzetten vestiging, 
 • Belastingstatus van diverse vormen lokale van vertegenwoordiging
 • Belastbaarheid van het uitvoeren van diensten (zoals montage), vaste inrichting, W8-BEN-E
 • Strategie: Welk business model kies ik voor mijn vestiging: bijv. agent of dochterbedrijf 
 • Personeel: als u van plan bent een Nederlandse werknemer naar de VS te sturen, waar moet u rekening mee houden? Looneisen, levensstandaard (cost of living), personenbelasting?
 • Boekhouding: Hoe werkt een Amerikaanse boekhouding, wat zijn de verplichtingen?

Voertaal: Let op, dit is Engels. Jargon zal vertaald worden, en u kunt vragen stellen.

Gelegenheid individueel advies (VS Consultdag)
Op deze dag organiseert Koninklijke Metaalunie tevens een gratis consultdag met de genoemde specialisten, voor vragen over het zakendoen met de Verenigde Staten. Wij doen dit in samenwerking met het Amerikaanse advocatenkantoor Thorelli & Associates (Chicago) en het Accountant en Consulting bureau International Management Solutions, Inc (Brussel, Chicago).

Waarom advies?
Wanneer u zaken wil gaan doen in de VS is het aan te raden om vooraf (en niet pas bij een conflict) een specialist van het Amerikaans recht te raadplegen. Dit zorgt niet alleen voor een goede onderhandelingspositie, maar u brengt ook vooraf de risico’s in kaart, waardoor u deze preventief aan kunt pakken. Advocatenkantoor Thorelli & Associates informeert u graag over (product)aansprakelijkheid, ontwikkelen van marktaandeel, handleidingen, garantie, (Amerikaanse) levervoorwaarden, Intellectueel eigendom, personeel, en andere relevante zaken. Wilt u een filiaal opzetten in de VS laat u dan ook door Accountant en Consulting bureau International Management Solutions, Inc (IMS) informeren op deze dag over welke structuur u moet kiezen ;distributeur of agent, belastingen in de VS, boekhouding, juridische aspecten bij het leveren of monteren in de VS enz.

NB: Deze individuele consulten zijn momenteel allen gereserveerd. Heeft u wel interesse? Laat het ons weten, dan noteren wij u als reserve. Indien er veel interesse is kunnen wij kijken of er op korte termijn weer een consultdag kan plaatsvinden. Mail naar internationaal@metaalunie.nl, of voorhuis@metaalunie.nl, of bel: 030-6053344. Vraag naar adviseur of afd. internationaal ondernemen.

Aanmelden en locatie
U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst, t/m 17 september via internationaal@metaalunie.nl, via voorhuis@metaalunie.nl (reply), of via de nevenstaande aanmeldknop. Deelname is gratis, eventuele vervolgafspraken zijn voor eigen rekening. De ronde tafel vindt plaats bij Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1 in Nieuwegein.

Meer informatie
Voor vragen, Afdeling Internationaal Ondernemen, internationaal@metaalunie.nl, T: 030 - 605 33 44 
Prijs:
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

VS Consultdag en Ronde Tafel bijeenkomst 'Succesvol zakendoen in de VS', di 18 sep '18
 • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven