U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Op zoek naar nieuwe vakmensen? Zij-instromers!
donderdag 19 juli '18
tot en met
donderdag 19 juli '18

Er is een enorm tekort aan goed opgeleide werknemers in de technische branche. Een oplossing voor dit tekort is om vol in te zetten op scholing en omscholing van werkzoekende zij-instromers. In de regio Rijnstreek zijn dit met name jonge statushouders.

Metaalunie, Stichting OOM, WSP Rijnvicus willen samen de krachten bundelen om een bijdrage te leveren om het tekort aan arbeidspotentieel wellicht wat te verminderen, maar zonder de bedrijven gaat ons dit niet lukken.

Samen zijn wij op zoek naar bedrijven in de Rijnstreek. Bedrijven, die samen met ons, werkzoekenden aan het werk willen helpen en waar mogelijk te scholen in de metaal. Het gaat om werkzoekende statushouders die aan de slag willen en nog niet over het vereiste ‘papiertje’ beschikken, maar in nauwe samenwerking met u, nieuwe vakmensen kunnen worden. Ook voor uw bedrijf!

Wij nodigen u graag uit om samen met ons uw behoefte aan personeel en de eventuele mogelijkheden bij het bedrijf te bespreken. Wat heeft u nodig om met deze groep werkzoekenden aan de slag te kunnen en willen gaan?

Bijeenkomst 19 juli
De bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 19 juli 2018, van 15.30-16.30 uur in Nieuwkoop bij Hoogenboom Staal B.V., Schoterhoek 21 te Nieuwveen.

Pilot
Helpt u mee om te komen tot een pilot? Vanuit diverse gemeenten zijn er al budgetten beschikbaar gesteld om te komen tot deze pilot. Werkgevers die verder durven te kijken dan diploma’s roepen wij hierbij dan ook op om zich aan te melden, om mee te denken én invulling te geven aan een instroomtraject voor deze werkzoekenden.

Belangstelling?
Stuur dan uiterlijk vrijdag 13 juli 2018 een mail met uw naam en bedrijfsnaam aan Klaske Sinnema, ksinnema@aadr.nlAccountmanager onderwijs-arbeidsmarkt regio Rijnstreek. Ook kunt u contact opnemen met de regiosecretaris Metaalunie, Marie-Claire van Doremalen,doremalen@metaalunie.nl.

 

Prijs:
Locatie: Hoogenboom Staal B.V.,Schoterhoek 21 te Nieuwveen.
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Op zoek naar nieuwe vakmensen? Zij-instromers!, do 19 jul '18
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven