U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Jaarvergadering district Noord
woensdag 19 september '18
tot en met
woensdag 19 september '18

M.C. Escher’s “Dag en Nacht” (1938) © the M.C. Escher Company B.V. 
All rights reserved. www.mcescher.com

Aanmelding voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk.

Leeuwarden-Fryslân is dit jaar de Culturele hoofdstad van Europa. Met als thema ‘Durf te dromen, anders te zijn, durf te doen’ staat dit jaar in het teken van met elkaar de schouders eronder om gezamenlijke doelen te bereiken, met kracht onderdeel worden van een nieuw tijdperk, dromen najagen door middel van kruisbestuivingen en met moed, verbeelding en creativiteit kijken naar een duurzame toekomst.  Ook voor onze sector geldt dat je verandering teweegbrengt door nieuwe dingen te doen en ook samenwerking een nieuwe invulling krijgt daardoor. Want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.  De jaarvergadering start in het hart van de Culturele Hoofdstad: De Blokhuispoort in Leeuwarden. Een prachtig voorbeeld van vernieuwing en kruisbestuiving en waar het zindert van ondernemerschap. Aansluitend brengen we een bezoek aan de tentoonstelling ‘M.C. Escher op reis’ in het Fries Museum. Het Fries Museum haalt M.C. Escher terug naar zijn geboortestad. In Escher op reis volg je zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Met meer dan tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen treedt u in de voetsporen van de reislustige graficus, die in Italië en Spanje inspiratie vond voor zijn bekendste werken.

Programma
 • 14.00 uur Ontvangst met koffie/thee en een Friese lekkernij
 • 14.30 uur Welkom door Dick Bosker, voorzitter District Noord
 • 14.35 uur Start jaarvergadering met voorzitters Dick Bosker en Fried Kaanen. Thema: ‘Durf te dromen, anders te zijn, durf te doen’

 • 15.00 uur Verkiezingen
  Bestuur:
  Marjan Fijma is aftredend en stelt zich herkiesbaar. Betty Hamstra-Henstra blijft wegens benoeming in Raad van Bestuur van Koninklijke Metaalunie in het bestuur van district Noord, zolang zij zitting heeft in RvB. Zij is per 1-1-2017 benoemd in de Raad van Bestuur van Koninklijke Metaalunie. Jan Koop de Boer is aftredend en stelt zich niet herkiesbaar. Door het bestuur wordt voorgedragen Sophie Laura Bakker, Max Springs, als bestuurslid.
  Bondraadsleden district Noord (per 01-01-2019):
  In 2018 zijn aftredend: Ton Driessen van Resato Assen (herkiesbaar), Gerald van der Valk van Valk Machines BV Lemmer (herkiesbaar). Voorstel om beiden te herbenoemen met ingang van 1-1-2019.

 • 15.10 uur Rondvraag en afsluiting
 • 15.15 uur Uitreiking OOM-Award in Noord-Nederland
  Voor de eerste keer in Noord-Nederland: deze jaarlijkse prijs aan het meest scholingsactieve bedrijf in de regio. 
 • 16.00 uur Rondleidingen en presentaties
  U kunt een keuze maken  uit de volgende onderdelen:
  1. Blokhuispoort als gevangenis: rondleiding Blokhuispoort olv oud-gevangenisbewaarder.
  2. ‘Waarom is Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad? - Wat is de economische spin off?’ – John Bonnema, financieel directeur LF 2018.
  3. Verbouwing en restauratie van het monument Blokhuispoort: rondleiding Blokhuispoort door Dennis Mous van BOEI.
 • 17.00 uur Vertrek naar Fries Museum
 • 17.15 uur Ontvangst bij Fries Museum en start programma in de Theaterzaal
  - Welkom - Liesbeth van Keimpema namens het Fries Museum
  - Inleiding tentoonstelling ‘Escher op Reis’- Judith Spijksma, conservator
 • 17.45 uur Bezoek tentoonstelling ‘Escher op Reis
 • 18.45 uur Buffet in Café Thus

Deelname
Deelname aan de Jaarvergadering en het programma is kosteloos.

Aanmelding
U kunt zich via de Metaalunie website www.metaalunie.nl aanmelden. U kunt zich aanmelden tot en met dinsdag 11 september a.s. om 12.00 uur. Dit in verband met het aantal uitrijkaarten en de catering die een week voorafgaand moet worden doorgegeven. Uw aanmelding is daarmee definitief. Eventuele afmeldingen na deze datum zullen de kosten helaas in rekening moeten worden gebracht.

Dieet wensen? Eventuele dieet wensen (vegetarisch) of allergie-informatie graag doorgeven bij aanmelden.

Adresgegevens vergaderlocatie
De Blokhuispoort
Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden

Adresgegevens Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden

Route met de auto naar de locaties De Blokhuispoort en Fries Museum
U kunt er voor kiezen om de auto in parkeergarage het Zaailand te zetten, nabij het Fries Museum, en vervolgens naar De Blokhuispoort te lopen. Voor de route naar het Fries Museum met de auto volgt u in Leeuwarden de P-route naar parkeergarage het Zaailand naast het museum. De parkeergarage is 24 uur per dag open. In parkeergarage Zaailand zijn meerdere parkeerplaatsen aanwezig voor mindervaliden, dichtbij de opgang. Via de opgang komt u direct in de museumhal.

Parkeren
Parkeergarage Zaailand
Zaailand 5
8911 BL Leeuwarden

Fries Museum
Stoer, stug en eigenzinnig? Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.

De Blokhuispoort
De Blokhuispoort is een cultureel bedrijvencentrum in de binnenstad van Leeuwarden. Waar vroeger de gedetineerden zaten, werken nu de creatieve geesten die schuil gaan achter de bedrijven die hier gevestigd zijn. In een inspirerende omgeving werken hier 100 ondernemers en creatievelingen apart van elkaar maar ook samen. Hier worden prachtige producten gemaakt en bijzondere diensten geleverd.

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Jaarvergadering district Noord, wo 19 sep '18
 • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven