U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

GEANNULEERD: Themadag District Noord ‘Als je doet wat je deed.’
woensdag 16 mei '18
tot en met
woensdag 16 mei '18

GEANNULEERD

De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Tijdens de jaarlijkse themadag in de regio Noord, georganiseerd door UNETO-VNI, FME en Koninklijke Metaalunie, krijgt u in een sneltreinvaart een actueel overzicht van uiteenlopende ontwikkelingen en bewegingen en gaat u in gesprek met collega-ondernemers om met elkaar anders (te leren) kijken naar deze snel veranderende wereld.


Koninklijke Metaalunie, UNETO-VNI en FME nodigen u, maar ook ondernemende medewerkers in uw organisatie, graag uit om op woensdag 23 mei a.s. mee te praten over trends en innovaties in onze branche.

Kijkje in de toekomst - Fountainheads

Wat zijn de technologische en maatschappelijke trends? Waarom is innoveren belangrijk? Hoe pak je innovatie aan? Wat zijn de kansen van de open-source beweging? Wat is de toekomst van de deel-economie? Wat is blockchain? Wat zijn de effecten van de elektrificering van mobiliteit? Wat is de impact van Kunstmatige Intelligentie en Big Data? En misschien wel de belangrijkste vraag: In welke business zit je eigenlijk? Hoe gaan andere sectoren om met verandering en wat kun je daarvan leren? Waarom zou je regelmatig moeten ‘gluren bij de buren’? Tijdens deze wake-up call geeft Wim van Rooijen, trendverkenner van Fountainheads een kijkje in de toekomst.

Ik ben er al geweest en hebt het al gezien – trends 2025


Gerhard Dersjan, directeur bij Movacolor, stapte 2,5 jaar geleden met zijn team in een ‘tijdmachine’ en ging op expeditie naar de toekomst. Via een uitgekiende route verkende hij de mogelijkheden van nieuwe technologieën en maakte hij kennis met (maatschappelijke) trends in 2025. Hij vertelt u graag over zijn Trendverkenner Expeditie en hoe een tijdreis kan helpen nieuwe ambitieuze doelen te stellen en te realiseren.

Rondleiding - Neopost

We eindigen deze bijeenkomst met een rondleiding bij onze gastheer deze middag: Neopost Technologies B.V. in Drachten. Met geavanceerde systemen bedenkt Neopost oplossingen voor bedrijven die grote hoeveelheden post en pakketten versturen of ontvangen.

Programma

 • 14.30 uur - Ontvangst
 • 15.00 uur - Start programma
  • Welkom door Frank Bosveld, Neopost Technologies B.V.
  • Presentatie Willem van Rooijen, Fountainheads
  • Presentatie Gerhardt Dersjant, Movacolor
  • Paneldiscussie onder leiding van Wim van Rooijen met Metaalunie, UNETO-VNI, FME en Movacolor.
   Over onder andere CONNECT2025, van UNETO-VNI, Smart Working van FME en de Industrievisie van Metaalunie
 • 16.35 uur - Korte pauze
 • 16.45 uur - Rondleiding Neopost
 • 17.45 uur - Netwerkborrel
 • 19.00 uur - Einde

Industrievisie
Koninklijke Metaalunie heeft in 2017 haar Industrievisie uitgegeven. Lees hoe deze visie in het regeerakkoord terugkomt op https://metaalunie.nl/Details/2017/10/17/Hoeveel-industrievisie-bevat-het-regeerakkoord.
Het MKB-Metaal is cruciaal voor een innovatief en krachtig economisch klimaat. Bedrijven zijn actief in de hele keten van de maakindustrie en staan voor grote en ook maatschappelijke uitdagingen. Van digitalisering, technologische vernieuwing en duurzaamheid tot arbeidsmarkt, beroepsonderwijs en grondstoffenschaarste.

Locatie en tijdstip
Datum: woensdag 23 mei 2018
Tijd: 14.00 – 19.00 uur (inclusief afsluitend hapje en drankje)
Locatie: Neopost Technologies B.V., De Tijen 3 in Drachten
Voor wie: Leden Koninklijke Metaalunie, UNETO-VNI en FME en hun ondernemende medewerkers
Deelname: gratis

Prijs:
Locatie: Neopost Technologies B.V., De Tijen 3 in Drachten
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

GEANNULEERD: Themadag District Noord ‘Als je doet wat je deed.’ , wo 16 mei '18
 • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven