U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Handelsmissie Denemarken brengt uw kansen in beeld
zondag 8 april '18
tot en met
woensdag 11 april '18

Aanmelden nog mogelijk tot uiterlijk 16 februari 2018

Voor Nederlandse MKB bedrijven organiseert Koninklijke Metaalunie 8-11 april 2018 een handelsmissie naar Denemarken. Het doel van deze missie is om ondernemers in direct contact te brengen met Deense inkopers en een oriëntatie te bieden op deze interessante markt. Wilt u verkopen op de Deense markt en zoekt u nieuwe contacten, dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze handelsmissie.

Kansen in Denemarken
Denemarken is een land dat vele voordelen biedt als exportbestemming. Het land ligt dichtbij Nederland. Het is een overzichtelijke en hoog ontwikkelde, koopkrachtige markt (5,6 miljoen inwoners). Innovatieve kwaliteitsproducten- en diensten uit Nederland zijn vanwege de (voor Denen) goede prijs-kwaliteit verhouding gewild in Denemarken. Denen waarderen verder de directe en eerlijke (onderhandelings)houding van de Nederlanders. Daarbij staan Denen erg open voor nieuwe en hoogwaardige producten. Zij staan bekend als ‘first-movers’ en ‘early adapters’.

Denemarken is een erg open en toegankelijke markt door de hoge mate van industrialisatie. Denemarken hanteert weliswaar niet de euro, maar de Deense kroon is gekoppeld aan de euro; er kan daarom ook in euro’s worden gefactureerd, d.w.z. geen koersverlies. Daarnaast vormt Denemarken een natuurlijke springplank naar Scandinavië. De Denen lijken ook veel op de Nederlanders. We delen veel normen en waarden. Reeds een aantal jaren staat Denemarken in de top 5 van exportmarkten voor Nederlandse bedrijven. Toch zouden veel meer Nederlandse exporteurs beter geïnformeerd moeten worden over hun (export)kansen in Denemarken! Deze missie biedt daarvoor de uitlezen mogelijkheid.

(Concept)Programma
Het programma is erop gericht om deelnemende bedrijven te laten proeven aan de Deense markt door middel van twee bedrijfsbezoeken, netwerkdiner en matchmaking met potentiële handelspartners.

Zondag 8 april 

 • Avond aankomst vanuit Nederland in Denemarken. 
 • Welkom & briefing (incl. welkomstmap, uitleg programma). 
 • Inleiding over zakendoen in Denemarken
 • Diner met de deelnemers voor onderlinge kennismaking

Maandag 9 april

 • Collectief bedrijfsbezoek 
 • Individuele matchmaking afspraken op locatie
 • Diner – eventueel in combinatie met de NL Ambassade in CPH. 

Dinsdag 10 april 

 • Collectief bedrijfsbezoek 
 • Individuele matchmaking afspraken 
 • Diner 

Woensdag 11 april 

 • Individuele matchmaking afspraken 
 • Terugreis naar Nederland

Matchmaking
Metaalunie werkt voor de matchmaking samen met Market Link (www.marketlink.se) die op basis van het door u afgegeven profiel en naar aanleiding van een intakegesprek voor u op zoek gaat naar potentieel geïnteresseerde Deense zakenpartners. Met deze partijen zult u een individueel gesprek hebben.

Aanmelden
Wilt u starten met exporteren of denkt u meer te kunnen halen uit de Deense markt? Wilt u uw zich oriënteren op de Deense  markt en een goed netwerk opbouwen? Meld u dan aan voor deze handelsmissie via de button Registreer op deze pagina.

De kosten voor deelname incl. matchmaking bedragen € 1950,- (excl. BTW) per persoon. Indien u gebruik kunt maken van een missievoucher bedragen de deelnamekosten € 975,- (excl. BTW) per persoon. Indien een tweede persoon van uw bedrijf wilt deelnemen zijn de deelnamekosten €250,- (excl. BTW). Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Aanmelden is mogelijk tot 16 februari 2018. De missie zal doorgang vinden bij minimaal 6 deelnemers en biedt plaats aan maximaal 15 deelnemers. 

> Deelnemersvoorwaarden.

Missievoucher
MKB ondernemers die willen ‘starten’ op een (nieuwe) buitenlandse markt kunnen via het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een missievoucher aanvragen. U krijgt met een voucher een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs die de organisator u in rekening brengt tot maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor deelname aan een collectieve handelsmissie. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening. Er gelden wel een aantal voorwaarden of u wel of niet kunt deelnemen. Kijk voor meer informatie op rvo.nl.

Meer informatie en aanmelden
Koninklijke Metaalunie, Ivonne Dentjens of Paul Verlinden, tel: 030-6053344 of e-mail: internationaal@metaalunie.nl.

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Handelsmissie Denemarken brengt uw kansen in beeld, zo 8 apr '18
 • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven