U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Agenda » Details

Toon Event Detail

Unieke Metaalunie oriëntatiereis naar Chicago met bezoek aan IMTS
zaterdag 10 september '16
tot en met
woensdag 14 september '16Overweegt u zaken te doen in de Verenigde Staten? Neem dan deel aan de vijfdaagse Metaalunie oriëntatiereis naar Chicago. Met maximaal 20 deelnemers bezoeken we o.a. de IMTS. Deze grote industriële beurs is de plek om snel een goed beeld te krijgen van de status van de Amerikaanse industrie.


Waarom Amerika?
Metaalunie constateert ook onder haar leden al geruime tijd een groeiende belangstelling voor de VS. “Die belangstelling komt niet uit de lucht vallen.
De Amerikaanse maakindustrie revitaliseert in snel tempo en kan daarbij goed gebruik maken van de hoogwaardige technologische kennis en producten uit Nederland. Deze ontwikkelingen bieden een enorme kans voor Nederlandse exporteurs. Volgens een onderzoek van ING (2015) presteert vooral de Nederlandse maakindustrie de afgelopen jaren erg sterk in de export naar de VS. Met een omvang van € 4,6 miljard is dit de grootste exportsector naar de VS en met een gemiddelde jaarlijkse groei van 10% in de periode 2006-2014 ook één van de snelste groeiers. Het CBS berekende onlangs dat de Verenigde Staten de plek van Italië hebben overgenomen als vijfde belangrijkste exportbestemming. Met de positieve vooruitzichten voor de Amerikaanse economie en het bovengemiddeld presteren van de industrie kan de Nederlandse maakindustrie haar positie in de VS verder uitbouwen.

Voorlopig programma

Zaterdag 10 september:
- Vertrek 10.55 van Amsterdam, vlucht UA 908, aankomst Chicago 13.10
- Aansluitend transfer naar Carleton of Oak Park Hotel Chicago
- Vrijetijdsbesteding en gezamenlijk diner

Zondag 11 september
- Bezoeken enkele hoogtepunten die de culturele stad te bieden heeft. Gezamenlijke lunch.
- Avond: ontvangst receptie met buffet op de résidentie van de Consul Generaal, dhr. Louis Piët.

Maandag 12 september
- Bezoek aan het Digital Innovation Center
- Twee bedrijfsbezoeken
- Netwerkreceptie i.s.m. de Dutch American Chamber of Commerce

Dinsdag 13 september
- Bezoek aan de IMTS
- Rondvaart Lake Michigan en diner

Woensdag 14 september
- Ochtendbezoek aan de IMTS
- Afscheidslunch en aansluitend transfer naar de luchthaven
- Vertrek 17.55 uur van Chicago, vlucht UA909, aankomst Amsterdam 9.20 uur (de volgende dag)

Beurs IMTS
IMTS is de grootste industriële beurs van de Verenigde Staten en één van de grootste ter wereld. Meer dan 2000 bedrijven nemen deel aan deze beurs die elke twee jaar plaats vind. Parallel aan de IMTS vinden in verschillende hallen sectorgerichte beurzen plaats zoals de Comvac (perslucht en vacuüm techniek) en industriële automatisering, oppervlaktebehandeling. Nieuw dit jaar is de toelevering beurs Industrial Supply. Lucht- en ruimtevaart industrie, automobiel industrie, medische technologie en duurzame technologieën zijn belangrijke sectoren die vertegenwoordigd zijn. IMTS trekt meer dan 114.000 bezoekers uit de maakindustrie die komen om te netwerken en investeringsbeslissingen te maken. U zult kennis maken met de nieuwste technologieën op het gebied van additive en digital manufacturing, robotics en big data. Voor meer informatie: www.imts.com.

Metaalunie organiseert parallel een Holland Paviljoen in de Industrial Supply Hall op de IMTS (East Hall), waar 8 bedrijven uit Nederland zijn vertegenwoordigd. Het Nederlands Consulaat in Chicago heeft bovendien een Holland informatiestand in de North Hall.

Kosten voor deelname
De deelnamekosten bedragen 1700 euro per persoon (exclusief de kosten voor reis-en verblijf). Hierbij zijn inbegrepen alle collectieve transfers, collectieve bezoeken, collectieve netwerkactiviteiten, gezamenlijk ontbijt/lunches/diners en toegangsbewijzen. Voor deze reis kunt u een missievoucher inzetten waarmee u een vergoeding krijgt van maximaal 1500,- per deelnemend bedrijf. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een missievoucher? > Raadpleeg de website van de RVO.

Reis- en verblijfkosten

Metaalunie heeft in samenwerking met reisorganisatie ATPI een reisarrangement samengesteld dat bestaat uit een retourvlucht met United Airlines en vier hotelovernachtingen in Chicago. De kosten voor dit arrangement bedragen 1634 euro, exclusief 2,50 voor het calamiteitenfonds en 45 euro boekingskosten. Een reisverzekering dient u zelf af te sluiten alsmede het verkrijgen van een elektronisch reistoestemming tot de VS via het ESTA programma. De definitieve prijs  is a fhankelijkvan de dagprijs van vlucht en hotel.


Deelnemen
Heeft u interesse om deel te nemen aan deze bezoekersreis stuur dan het ingevulde aanmeldingsformulier zo spoedig aan ons toe, maar niet later dan 5 augustus a.s. Let op; het maximale aantal deelnemers is beperkt en aanmeldingen zullen worden toegewezen op volgorde van ontvangst. Voor vragen kunt u terecht bij Paul Verlinden, verlinden@metaalunie.nl of Ivonne Dentjens, dentjens@metaalunie.nl.

Prijs:
Locatie: Chicago (USA)
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Unieke Metaalunie oriëntatiereis naar Chicago met bezoek aan IMTS, za 10 sep '16
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven