U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Organisatie » Beleidsterreinen » Branches

Branches

Leden van Metaalunie kunnen deelnemen aan branchegroepen. Deze behartigen de economisch-technische belangen van een bepaalde homogene bedrijfsgroep. Een branchegroep wordt opgericht als een voldoende aantal leden te kennen geeft behoefte te hebben aan een dergelijke bundeling van kennis en kracht. De branchegroepen worden vanuit Metaalunie organisatie gefaciliteerd en ondersteund door een branchemanager. Naast deze branchegroepen zijn er ook zelfstandige verenigingen of stichtingen gehuisvest in het kantoor van Metaalunie.

Toegevoegde waarde
Steeds meer ondernemers - en dat geldt zeker voor de nieuwe generatie - beseffen dat het lidmaatschap van een branchegroep, een vereniging of stichting veel toegevoegde waarde heeft. Gezamenlijke aanpak van branchespecifieke zaken levert voordelen op die een ondernemer alleen nooit kan bereiken. Bovendien nopen veranderingen tot samenwerking; veranderingen in productietechnologieën bijvoorbeeld of in de toeleverings- en uitbestedingsrelaties.

Samenwerking
Ondernemers zien elkaar steeds meer als collega's en eventuele samenwerkingspartners en niet meer zozeer als concurrenten. Vanuit deze gedachte ontstaan er telkenmale nieuwe initiatieven waaraan de afdeling branches van  Metaalunie samen met de betreffende leden concrete invulling geeft. Bekijk het overzicht van branchegroepen, verenigingen en secretariaten.

Contact

Contact

Peter van der Mars
Beleidssecretaris
030 605 33 44
mars@metaalunie.nl