U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Kennisbank » Milieu & energie » Metaalunie mvo-monitor

Metaalunie mvo-monitor

Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de toekomst! Klanten vragen steeds meer aan ondernemers of zij ook duurzaam ondernemen. Om te bepalen of hun onderneming verantwoord onderneemt kunnen Metaalunieleden de digitale mvo-monitor invullen. Wanneer alle vragen zijn ingevuld krijgt de ondernemer een rapport.

 

> Ga naar de mvo-monitor.


De digitale Metaalunie mvo-monitor is het product van het Metaalunie-project 'Duurzame toekomst MKB-metaal', uitgevoerd door Metaalunie, Stichting Adviescentrum Metaal (SAM) en diverse andere partijen. Het project was een vervolg op eerdere duurzaamheidsprojecten met de 'ECO-Economy Award' als voorlopig hoogtepunt. 

Doel van het project: ondernemers in het mkb-metaal een passend antwoord te geven wanneer klanten (overheden of bedrijven) vragen naar de mate waarop er maatschappelijk verantwoord wordt ondernomen. De binnen het project ontwikkelde transparante en praktijkgerichte digitale Metaalunie mvo-monitor voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in het mkb-metaal is daarbij een belangrijk middel. De digitale mvo-monitor sluit aan op de ISO 26000, de MVO- / CO2-prestatieladder en de NEN-zelfverklaring.

In de eerste fase van dit project is een drietal studieprojecten uitgevoerd naar:

  1. Duurzaam Inkopen
  2. Cradle to Cradle (C2C)
  3. ISO 26000 

De hierdoor opgedane praktijkervaring is vertaald naar praktische informatie voor de ondernemer.

Contact

Gerard Wyfker
Beleidssecretaris
030 605 33 44
wyfker@metaalunie.nl