U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Kennisbank » CE-markering » NEN-EN 1090-1

NEN-EN 1090-1

Lees meer over CE-markering  voor constructieve stalen en aluminium onderdelen
In het kader van de Verordening Bouwproducten (CPR) en de Europees geharmoniseerde productnorm EN 1090-1, is het wettelijk verplicht voor stalen en aluminium constructiedelen die belasting dragend in een permanent bouwwerk worden ingezet en in het handelsverkeer worden gebracht binnen de EU een CE-verklaring op te stellen. Deze CE-verklaring kunt u als bedrijf alleen opstellen indien u door een aangemelde (externe) instantie bent gecertificeerd op de EN 1090-1. Veel van u hebben nog niet exact op het netvlies wat de gevolgen zijn van de CE-markering voor uw bedrijf. 

1090-certificering tegen gereduceerd tarief
Naast de reeds bestaande overeenkomst met KIWA over de 1090-certificering tegen gereduceerde tarieven, heeft Metaalunie een vergelijkbare overeenkomst gesloten met bureau Veritas, tegen vergelijkbare condities.  > CE markering, ondersteuning en opleiding.

FPC workshops NEN 1090
SNS organiseert FPC workshops NEN 1090. Deze workshops bestaan uit twee dagen (tweede dag ongeveer 3 weken na de eerste dag) en stellen tot doel de deelnemers materiaal en kennis mee te geven zodat zij in staat worden gesteld zelf een bedrijfsspecifiek handboek op te stellen. Kijk in de agenda voor de actuele data.

Stel uw vraag per e-mail
Wanneer u praktische vragen heeft over de CE-markering voor constructieve stalen en aluminium onderdelen dan kunt u een e-mail sturen naar ce1090@metaalunie.nl. Wij beoordelen uw vraag en zorgen ervoor dat uw vraag door de juiste deskundige wordt beantwoord.

Veelgestelde vragen

Samen met Staalsupport heeft Metaalunie een aantal veelgestelde vragen over CE-markering opgesteld.
> Bekijk de veelgestelde vragen over CE-markering.