U bent niet ingelogd.

Webinars Machinerichtlijn


Produceer en verkoop je machines in Europa? Dan is de kans groot dat deze machines een CE-markering conform de machinerichtlijn 2006/42/EG vereisen. Maar weet je precies wat dit allemaal inhoudt?
Laat je niet verrassen, maar laat je vooral goed voorlichten over het hoe, wat en waarom van een CE-markering. Koninklijke Metaalunie heeft  daaom samen met PKM 3 webinars georganiseerd. Hieronder kunt u ze terugkijken.


Inhoud webinars
In de eerste 2 webinars geven juristen van Metaalunie een toelichting op de regelgeving en de verantwoordelijkheden van de fabrikant en andere marktpartijen. Ook de aansprakelijkheid van degene die de machine op de Europese markt brengt, komt aan de orde. Een adviseur van PKM gaat vervolgens in op de gezondheids- en veiligheidseisen waaraan machines moeten voldoen, voordat je de CE-markering mag aanbrengen. Daarnaast vertelt de adviseur je meer over het technische dossier, dat je als producent moet opstellen, en krijg je veel praktische tips. Tijdens het derde webinar worden vooral praktijkvoorbeelden besproken.

Webinar 1: Introductie in de CE-markering. Wie, wat en waarom?


Webinar 2: Verdiepende informatie over het verkrijgen van de CE-markering.


Webinar 3: Masterclass CE-markering met voorbeelden uit de praktijk. Wat ging er fout en hoe kun jij problemen voorblijven.