U bent niet ingelogd.

AVG-checks

Om u te helpen te voldoen aan de AVG (“Algemene Verordening Gegevensbescherming”), heeft Metaalunie een aantal hulpmiddelen ontwikkeld, waaronder digitale checklists. Wilt u eerst nog wat meer algemene informatie lezen over de nieuwe privacyverordening dan verwijzen wij u graag naar de startpagina.

Er zijn drie checklists beschikbaar. Iedere checklist is gekoppeld aan een ander administratief proces binnen het gemiddelde mkb-bedrijf. Voordat u een checklist doorloopt, zult u dan ook eerst het profiel moeten lezen dat Metaalunie van de gemiddelde mkb’er heeft opgesteld. Deze gemiddelde mkb’er wordt voor het gemak aangeduid als ‘metaalbedrijf Jansen’.

In de checklists staat wat u moet doen. Onderaan iedere stap uit een checklist vindt u een knop waarmee u de toelichting op of een tekstvoorbeeld bij het desbetreffende actiepunt kunt uitklappen. Soms zult u de toelichting moeten lezen om het punt te kunnen uitvoeren.


Wij wensen u veel succes bij het AVG-proof maken van uw onderneming!


Om uw bedrijf aan de AVG te laten voldoen, moet u de volgende stappen doorlopen:

STAP 1: Lees het profiel van metaalbedrijf Jansen dat betrekking heeft op het administratieve onderdeel waar u mee aan de slag wilt. Metaalbedrijf Jansen is een gemiddeld mkb-bedrijf. Voldoet u niet aan het opgestelde profiel, neemt u dan contact met ons op om te bespreken op welk punt of op welke punten u afwijkt en wat dat voor gevolgen heeft voor uw verplichtingen.

STAP 2: Doe de check die hoort bij dat administratieve onderdeel.

Hieronder kunt u meteen met de digitale checklists aan de slag (let op: u dient ingelogd te zijn om de checks te kunnen doen):

Deel I

 

Deel II

 

Deel III

         
         
         
   
 
 


Downloads en film

Als u liever werkt met pdf-bestanden, waarin de checklists, inclusief toelichtingen en bijlagen zijn opgenomen, dan kunt u deze downloaden.

Bij het eerste onderdeel van bovenstaande checklists (over de klant- en leveranciersadministratie) hoort een filmpje dat u kunt bekijken.Meer weten over de AVG?

Neem contact op
met Metaalunie
030 605 33 44