U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Diensten » Metaalunie Rechtsbijstand » Incasso service

Incasso service

U kent ze vast wel, klanten die weigeren te betalen of toezeggingen doen die ze vervolgens niet nakomen. Of een betaling die uitblijft, omdat de afnemer vindt dat u uw verplichtingen niet (goed) bent nagekomen. Vroeg of laat krijgt elke ondernemer met dergelijke wanbetalers te maken en in het huidige economisch klimaat is de kans hierop zelfs extra groot. Voor beide situaties kunt u een beroep doen op de bedrijfsjuridisch adviseurs van Koninklijke Metaalunie of Metaalunie Rechtsbijstand.

Betwiste vordering

Als er een inhoudelijke discussie bestaat over bijvoorbeeld de kwaliteit van de geleverde prestatie of de (hoogte van de) factuur, is het inschakelen van een incassobureau niet altijd de aangewezen weg. De bedrijfsjuridisch adviseurs kunnen u bij een dergelijke betwiste vordering helpen een inschatting te maken van de kansen in dit soort zaken en de inhoudelijke discussie met uw wederpartij aangaan. U kunt uw stukken zenden aan bj@metaalunie.nl.

Is er geen inhoudelijk geschil (en gaat het dus om een onbetwiste vordering), dan zijn incassomaatregelen zeker een poging waard. Door goede afspraken te maken met betrouwbare partners kunnen wij ook voor deze ‘pure’ incassozaken tegen aantrekkelijke tarieven iets voor u betekenen.

Hoe kunt u een onbetwiste vordering indienen?

Als u een onbetwiste vordering wilt laten incasseren kunt u uw vordering indienen via www.ultimoo.nl/vordering-indienen.
Vervolgens bewandelt u met Ultimoo Incasso het hele incassotraject. Zij is vanaf dat moment uw aanspreekpunt voor de afhandeling van de zaak. De incassomethodiek van Ultimoo Incasso is intensief en wordt geheel afgestemd op de aard van de vordering en het type debiteur. De daadkrachtige aanpak van ervaren incassospecialisten zorgt ervoor dat de kans dat uw vordering zo snel mogelijk wordt betaald wordt vergroot.

Als voor het incasseren van uw vordering een gerechtelijke procedure nodig blijkt te zijn, kunt u bij Metaalunie Rechtsbijstand terecht, zelfs als de zaak in eerste instantie bij Ultimoo in behandeling was.

Kosten

Het uitgangspunt is altijd om naast het factuurbedrag de kosten die worden gemaakt op uw debiteur te verhalen. Als dat niet lukt, of onder omstandigheden niet is toegestaan, kan een deel van deze kosten bij u terechtkomen. De omvang van die kosten is echter bijna altijd beperkt. Lukt het in het geheel niet om de hoofdsom te incasseren, dan kost het u niets. No cure, no pay dus.

Contact

Bel of mail ons                  

T (030) 605 33 44
F (030) 601 36 27

mr@metaalunie.nl